Следвайте ни

Вежди Рашидов: Бъдещето е на младите, но не виждам ясна цел

viber icon

Надявам се, че ГЕРБ и коалиционните партньори ще се обединят против вота на недоверието на правителството,  който иска БСП. По-важното  е обаче да си дадем сметка, дали  всичко това, което се случва в страната, няма да ни доведе до задълбочаване на икономическата криза, още повече, че светът и без друго живее в условията на пандемията. Това каза  за "marica" Вежди Рашидов, пловдивски депутат от ГЕРБ,  известен скулптор и бивш министър на културата по повод на протестите и предстоящото гласуване в парламента  на петия вот на недоверие на кабинета "Борисов - 3". 

Вежди Рашидов  отбеляза, че и без това на хората не им е лесно,, затова  трябва много внимателно да се действа. Идват избори и аз смятам, че те отново ще  определят демокрацията.  Който не е доволен от това управление, ще  даде своя вот, а който не е получил доверието на хората, ще си вземе довиждане, разсъждава народният представител, избиран в Народното събрание от 2009 г. 

Скулпторът счита, че  няма драма в оставката на един или друг министър. Така е и в живота – един умира, друг се ражда, а и никой не се е раждал за пожизнен пост на министър.  Животът е един кръговрат.  Но ние, българите, имаме  склонност да създаваме нещо много странно. Ако погледнем в историческия план, ще видим, че след всички  катаклизми  художниците сред които са и големите автори,  рисуват картини  на жени с черни забрадки. Не е необходимо да даваме още един повод за подобни творби и след това да съжаляваме, предупреждава  творецът.

И допълва, че разумът е единственото човешко качество, което трябва да ни води. Протести винаги могат да бъдат предизвикани, но е важно хората, които протестират, да имат  имат насреща платформа , програма,  ясна представа какво и по какъв начин  трябва да бъде променено.

На протестите виждаме млади хора, в което няма нищо лошо, но досега не съм чул каква алтернатива предлагат.  Има твърде много емоционалност вместо конкретна програма, но във  всяко едно управление някой трябва да поеме не само права, но и отговорности, което е много сериозно. Когато говорим за смяна на управление, трябва да видим  каква ще бъде тя и кой ще застане с лицето си и отговорността зад  тези промени. Ако в резултат на тази смяна, за която се говори,  последва отново дълбокото разочарование, то ще бъде за сметка на хората, включително и на тези, които в момента протестират. 

Бъдещето е на младите и всичко би било добре, ако отсреща  перспективата е ясна.  Като в едно море – трябва да плуваш към остров и той трябва да бъде видян отнякъде, иначе, без да знаеш къде да поемеш,  ще се загубиш сред вълните, коментира Вежди Рашидов. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Мира

Мира

19.07.2020 | 22:42

Долен изрод

Отговори
0 1
ЕВРЕЙСКА И.З.М.Е.Т

ЕВРЕЙСКА И.З.М.Е.Т

19.07.2020 | 19:49

ЕЕ КАК ДА ГО ВИДИШ КАТО СИ ГЛАВЕН МУЛТАК....ТОВА ДА НЕ Е ПАЧКИ С ЕВРО В ДЖОБЧЕТО ДА ГИ ВИДИШ...ДЪРТ АЛКОХОЛИК МИРИЗЛИВ КРАДЛИВ ПРЕСТЪПЕН ДС АГЕНТ ТУРСКИ Б.О.К.Л.У.К

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?