Следвайте ни

В червената листа: Корнелия избира за №1 между Георги Йорданов и Иво Христов

viber icon

Номинациите за кандидат-депутати в БСП приключиха, но пазарлъците продължават със страшна сила. Според устава на социалистите Националният съвет има право да посочи по 3 имена в листите. Те обаче са ключови - на водача, на човека от гражданската квота и на коалиционния партньор. Не е невъзможно точно те да съставят и челната тройка на листите, което означава, че НС на практика може да изкадрува почти всички бъдещи депутати на левицата. Амбициите на социалистите са да спечелят по 4 мандата в Пловдив и Пловдив-област. За целта ще разчитат на силни листи с разпознаваеми лица, здрава работа в предизборните щабове и добра организация в деня на вота. 

Гласът на партийните структури в Пловдив е почти единодушен, че водач на листата за града трябва да е проф. Иво Христов, както беше и през 2017-а. При този сценарий втори в листата ще застане доц. Георги Йорданов. Не е изключено обаче при реденето на листата в София двамата да разменят местата си. Проф. Христов не е член на партията и на практика ще заеме мястото на представител на гражданската квота. Голяма битка се очертава за третата и четвъртата позиция, които също могат да гарантират билет за парламента. Сред фаворитите за тях са лицата от новата вълна, сред които Теодора Халачева, Иван Петков-Бебето и Атанас Баташки, както и старите кримки Георги Търновалийски и Илия Баташки. 

Независимо кой от сценариите ще се окаже реален, почти е сигурно, че Нинова ще посочи с пръст своите любимци за избираемите места, а на рискови позиции ще си редят „непослушните“ от града под тепетата. 

Зам.-председателят на БСП-Пловдив Нина Чавдарова коментира пред „Марица“, че се надява гласът на редовия социалист в града под тепетата да бъде уважен и зачетен, а не „заглушен“.  Става ясно, че парашутистите не са на почит.

За разлика от града, номинациите за водач в областта изглеждат по-ясни. Фаворит за №1 е депутатът Манол Генов. Той също е в списъка с близките до Нинова и е член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на партията. Почти сигурно е и присъствието на Веска Ненчева, но далеч не е такава перспективата пред Георги Търновалийски, който оглави листата през 2017-а. Избираемо място от квотата на коалиционните партньори почти сигурно ще получи сегашният депутат Димитър Георгиев.  

В момента номинациите се обобщават, а окончателните листи ще станат ясни на 6 февруари.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

пловдивчанин

пловдивчанин

03.02.2021 | 18:55

Аз ще гласувам за Иво Христов и никой друг

Отговори
5 2
пловдив

пловдив

03.02.2021 | 12:26

Ха,ха ,ха доц. Георги Йорданов,баща на Десислава Йорданова, с ДОКУМЕНТНАТА ИЗМАМА, ТОЙ НЕ КАЗВА НИЩО , А УПРАЖНЯВА НАТИСК ДА НЯМА ДЕЛО!!!! И сега депутат ,че и водач на листа!! Боже ,прибери си версиите!!! Дъщеря му лъжеше по телевизията,че и нагла бе!!!

Отговори
10 0
Ха ха ха

Ха ха ха

03.02.2021 | 12:09

Здравейте, Циркаджии!

Отговори
7 0
пари,пари

пари,пари

03.02.2021 | 12:01

Иво Христов е човека на Гергов! Иво Христов нали беше казал, че един мандат му стига ? С какво го е стимулирал Гергов, за да се натиска за нов?

Отговори
5 4
Кирчо

Кирчо

03.02.2021 | 11:41

Иво Хрестов ще отвее цялата гербаджийска шайка /Тиквата, Чехльо, Пачо и останалите/ сам.

Отговори
13 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?