Следвайте ни

Тютюневият град - бомба със закъснител пред новата власт

viber icon

Новият екип на Община Пловдив има още една задача, която предшествениците му не са успели да решат. След четири години обещания, че за Европейска столица на културата  Пловдив ще се сдобие с още една атрактивна зона - Тютюнев град, кварталът си е същият - с лоша настилка на повечето улици и стари складове.   

На ул. "Одрин" до ​автогара "Юг" продължаваме да тръпнем при вида на разрушената сграда. Събарянето й беше спряно, но собствениците са обжалвали заповедта в съда и спечелили спора с Общината. Тепърва Експертният съвет за устройство на територията ще разглежда проект, който собствениците ще внесат. Според предишния вариант на мястото на склада е предвиден многоетажен хотел. 

Никаква инвестиция не е направена в сградата, строена от Кудоглу, на ул. "Иван Вазов" и "Кап. Андреев". Тя е на фирма "Р.И.П.А." на бившия почетен консул на Италия Луиджи Гиа.  Разрешение  за събаряне очакват собствениците на склада без прозорци, врати и покрив на бул. "Христо Ботев" и ул. "Авкс. Велешки". Всеки миг той може да падне. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?