Следвайте ни

Тотев се прави на Путин, търси си Медведев

Крои планове да се върне в Общината през 2023 г.

viber icon

Иван Тотев отказва да е политически труп. Градоначалникът, който наскоро определи управлението си като най-успешното в новата история на Пловдив, крои планове да се завърне в Общината, но след като ни даде възможност да си починем от него. 

Тотев увери, че решението му да се оттегли от надпреварата за трети пореден мандат е лично негово и той няма да го променя. „Мога да цитирам Менда Стоянова", отвърна той, запитан дали няма да преосмисли дадения от него преди седмица самоотвод. За подобна възможност се заговори, след като в събота премиерът Бойко Борисов за пръв път от много години демонстрира известна близост с Тотев, докато разглеждаше как върви ремонтът на площад "Централен".

Шефката на Парламентарната комисия по финанси и бюджет Менда Стоянова  заяви преди няколко дни за „Марица", че Иван Тотев не е Корнелия Нинова и няма да се отметне като лидерката на социалистите от думите си.

„Решението ми е категорично! Не съм казал, че ще спра да се занимавам с политика или че няма да помагам на града с всички сили под каквато и да е форма. Не очаквайте от мен да спра да бъда активен! Ще продължа да работя за града, с който имам духовна връзка. Но не смятам, че за трети мандат имам тази енергия и сила, които да бъдат така полезни за града!", коментира градоначалникът.

Той не изключи, че може да се кандидатира за кмет, но  за другия мандат - през 2023 г.  И риторично попита: „Защо смятате, че животът свършва?".  Думите му доведоха до спекулации, че Тотев се прави на Путин и просто си търси Медведев, с когото да се върти на кметския пост. 

Според него е нормално, че въпреки публичния самоотвод, който той направи за трети мандат, на събранията в шестте района съпартийците му да издигнат неговата кандидатура за кмет. 

В челната четворка на кандидатите за кмет в местните структурни на ГЕРБ са избрани  областният управител Здравко Димитров и районните кметове Костадин Димитров ("Тракия") , Георги Стаменов ("Централен"), Димитър  Колев ("Западен"). Очаква се най-късно през август лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов да каже кой ще е кандидатът. На въпроса кой от номинираните е най-подходящ за кметския пост, действащият градоначалник Тотев отговори: „Руси Чернев". Главният редактор на "Марица" благодари за доверието, но каза, че има хубава работа, която обича, и не е изкушен от властта. Освен това е висок за ролята на Медведев и твърде далеч от модела на управление в Община Пловдив.    

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (41)

Хихо

Хихо

31.07.2019 | 09:13

Да изберем тогава кмет от БСП- няма пари, няма да краде, ще се крижи за социалните в Столипиново. Такъв ли искате? Или Здравко е по- добър! Всъщност той от кои е?

Отговори
0 1
нощен надзирател

нощен надзирател

31.07.2019 | 05:13

Не се кахъри тотка.Едва ли знаеш, все пак си завършил автото с 3.64, но някога един велик поет казваше --В ЗАТВОРА ПОПАДНАЛ НА ХОРА И СТАНАЛ ЧОВЕК. Хубави хора имаме тук тотка -- токмака ,Янко Ваташки Лудия,Ахмет чепа, Гочо мъдурите и прочие .Все добри педагози хе-хе.Хубаво ще те превъзпитат тотка. Повече нищо няма да посмееш да откраднеш.

Отговори
4 0
до измисления полицай, всъщност трол на тотев

до измисления полицай, всъщност трол на тотев

31.07.2019 | 04:52

Точно там е подсъдим троле мамин. Ама това мама роза тотева не ти го дава в опорните точки.Питай по -старите си колеги -- стигиар , майнатаун,чопър, адвокат, флиссбуш, намръщенЪ.Нали все пак сте колеги .Все платени тролове на маминия.

Отговори
2 0
полицай

полицай

30.07.2019 | 22:36

Ами, не е подсъдим в специализирания съд в София, нещо лъжеш.

Отговори
0 3
полицай

полицай

30.07.2019 | 22:31

Ами, не е подсъдим в специализираният съд в София, нещо бъркаш.

Отговори
0 3
ДО ПЕТРОВА

ДО ПЕТРОВА

30.07.2019 | 20:45

Все е имало кметове , но такава анархия , такова чудо не е било, Загробиха всичко , конкурс , конфликт на интереси , явно за тези хора съд няма , но най страшния е божия съд , ще си го получат.

Отговори
8 0
символ на корупцията

символ на корупцията

30.07.2019 | 20:14

На този оплюването му е малко.Той си е за затвора.Да го заключат в една килия и хвърлят ключа в морето.Толкова е опасен за обществото.

Отговори
8 0
ДО ПОЛИЦАЙ, ВСЪЩНОСТ ТОТЕВ ТРОЛ ОТ ЗНАЕЩ

ДО ПОЛИЦАЙ, ВСЪЩНОСТ ТОТЕВ ТРОЛ ОТ ЗНАЕЩ

30.07.2019 | 19:31

В СЪДА СА ГЛУПАКО. ЗАТОВА МАМИНА КРАТУНА Е ПОДСЪДИМ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ СЪД В СОФИЯ, КОЙТО ДА ТЕ СВЕТНА , ЧЕ СЕ ЗАНИМАВА С НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ДАЛАВЕРИ В ДЪРЖАВАТА.ОТ 100 ГОДИНИ ПЛОВДИВ Е НЯМАЛ КМЕТ ПОДСЪДИМ.ТОТЕВ ЕСТЕСТВЕНО СЕ ОПИТВА ДА СЕ ОТКУПИ, НО ТОЯ ПЪТ РАБОТАТА НЯМА ДА СТАНЕ.РАЗБРА ЛИ ТРОЛЕ, КОЙТО СЕ ПИШЕ ЗА ПОЛИЦАЙ

Отговори
7 1
Ракодов

Ракодов

30.07.2019 | 19:24

Браво на марица само го кълват този мамин нагъл така му се пада не може само с лъжи,наглост,надменно поведение да се върви напред ,много просто парче е ,но явно Цв.Цв. явно му е шушнал да се откаже навреме че няма да го изтраят и накрая ще го приберат където му е мястото

Отговори
7 1
хайде стига с тъпи сравнения

хайде стига с тъпи сравнения

30.07.2019 | 19:17

Марица вземете се в ръце. Добра медия сте , но как ще сравнявате тоя крадлив лалугер с Путин. Смешно е.

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?