Следвайте ни

Топексперти влизат в екипа на Зико

Пиарът с огромен опит в публичните комуникации Елена Янева поема връзките с обществеността на Община Пловдив

ПР експерт с голям  опит в публичните комуникации поема връзките с обществеността на Община Пловдив.  Елена Янева заема поста, след като Веселина Стоянова бе назначена за зам.-кмет по образование и култура в район „Тракия“. 

Елена Янева е добре познато име за пловдивските журналисти, защото има дълъг стаж в местни медии - вестниците „Пловдивски новини“ и „Вести“, радио Канал Ком, както и в сутрешния блок на БНР-Пловдив.  През 1997 г. се присъединява към екипа, създал пловдивското приложение на вестник „Стандарт“. 

От 2001 г. се мести в София, за да работи за националното издание на вестника като парламентарен репортер и анализатор. Междувременно участва в предизборната  кампания за парламентарните избори през 2005 г. и е част от екипа на Надежда Михайлова (сега Нейнски), която тогава е лидер на СДС и ОДС. През 2003 г. се включва успешно и в предизборния щаб на СДС за изборите във Видин.

Влиза в държавната администрация като ръководител на пресцентъра на Министерството на извънредните ситуации (2006 - 2008 г. ) в годината на тежки наводнения, преструктуриране на „Гражданска защита“, изграждането и внедряването на Спешния телефон 112 в България. Това е позицията, на която трупа опит в кризисния пиар и големите публични кампании.

Елена Янева има опит и в корпоративния бизнес - осем години оглавява дирекция „Публични комуникации“ в една от най-големите български строителни компании. Това е период, когато дружествата на холдинга са в обществения фокус, защото изграждат десетки големи инфраструктурни обекти, сред които участъци от магистралите „Тракия“ и „Хемус“, столичния метрополитен.

В последните няколко години е PR консултант на най-големия транспортен синдикат у нас - СТСБ-КНСБ. Също така подпомага комуникациите на няколко частни компании от агробизнеса.

В последните месеци бе част от предизборния щаб на Здравко Димитров.  

Елена Янева е родена в Пловдив и е завършила Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, специалност „Българска филология“.

В екипа на новия кмет Здравко Димитров в следващите седмици се очаква да се включи и друг специалист с голяма експертиза. Това е Пламен Панов, който в момента е изпълняващ длъжността началник-отдел "Европейски програми и проекти" в Министерството на културата. Макар и само на 31 години, той вече има голям опит в работата с културните институции у нас и в чужбина. В момента е и програмен координатор на Програма "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество", финансирана по механизъм Европейско икономическо пространство (2014-2021). 

Пламен Панов е пловдивчанин. Бил е главен експерт в ключовия отдел "Бизнес развитие и международно сътрудничество" в Община Пловдив от 2016-а до март 2018 година. След това преминава на работа в Министерството на културата първоначално като главен експерт "Европейски програми и проекти". 

Завършил е политически науки, история и европеистика в Американския колеж в Солун, Гърция, бакалавър по международни отношение на Уелския университет и магистър по европеистика на изключително престижния Кингс Колидж, Лондон.  

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?