Следвайте ни

Тенор пее в листата на ГЕРБ, БСП вади диригент

viber icon

Партиите извадиха на сергията  най-добрите си кадри, от които гласоподавателите да избират. Сред стандартните за политик професии се срещат и ярки цветни акценти. Хора, изградили кариера в собствената си професионална сфера, и решили, че могат да бъдат полезни на обществото и Пловдив. 

Тенорът Ивайло Михайлов е най-артистичната личност в листата на ГЕРБ. Ученикът на Калуди Калудов е специализирал оперно пеене в Италия. Дебютира и като режисьор с операта „Бастиен и Бастиена“ от Моцарт. През 2012 г.  той се появява в анимационните филми Brain Damage и Българ, с режисьор Неделчо Богданов. 

Ивайло Михайлов се е представял с голям успех и на множество международни  сцени в Румъния, Италия, Япония, Испания, Белгия. Най-силните му роли са на Ернани, Дон Хозе, Родолфо, Фентън, Пинкертон, Алфред Жермон, Радамес, Фауст, Каварадоси, Вакула и повече от 30 други. Иначе сред кандидатите за общински съветници на ГЕРБ доминират икономистите и финансистите, намират се също така юристи и лекари.

Кандидат за местния парламент е най-добрият ни футболен съдия Атанас Узунов, както и легендата на „Ботев“ Петър Зехтински. Партията може да се похвали и с присъствието на емблематичния архитект Валентин Маринов и уважаваната лекарка д-р Иглика Казанджиева. Среща се дори и метеоролог, макар и пенсиониран - Васил Божилов. Листата е добре балансирана и в нея присъстват много младежи и жени. 

Ако ГЕРБ имат в редиците си оперен певец, то в тези на БСП блести цял диригент. Врам Чифчиян е един от знаковите музикални дейци, започнал е кариерата си с дирижиране на  „Collegium Musicale” - Пловдив, след това седем години работи в Симфоничния оркестър в Кърджали.

Оглавява и ​филхармониите в Шумен и Пловдив. От 1995 г. е в Италия в качеството си на преподавател по оркестрово дирижиране. От 2014 г. досега е хоноруван преподавател по оркестрово свирене в Държавна консерватория в Модена, Италия. 

Друг от неочакваните персонажи в червената листа е пластичният хирург Регина Хатър. Чаровната дама е специалист по пластично-възстановителна и естетична хирургия с призната специалност от Европейския борд по пластична, реконструктивна и естетична хирургия EBOPRAS.  В листата на БСП са и пенсионираният военен пилот Валентин Денев, главната сестра на Коремна хирургия Бойко Балтаджиева и психологът Диана Димитрова.

Като цяло сред соцкандидатите за съветници преобладават юристите, мениджърите и учителите. Срещат се и цели шест лица с медицински професии - двама хирурзи, две медицински сестри и двама лекари.  Сред социалистите има и нумеролог, чието име обаче се пази в строга тайна. 

От „Съюз за Пловдив“ твърдят, че имат най-пъстрата листа на общински съветници. Листата е разделена почти наполовина, с лека разлика в полза на мъжкия пол. Най-младият кандидат е на възраст 22 години. Казва се Маргарита Бойчева, завършила Езикова гимназия „Иван Вазов“ в Пловдив с първи чужд език италиански и втори руски. В момента е последна година студентка специалност „Политология“ в ПУ „Паисий Хилендарски“.

Най-възрастният в листата отново е жена. Казва се Мария Димитрова, медицинска сестра в УМБАЛ „Пловдив“, завършила Медицински колеж в Пловдив. Листата на „Съюз за Пловдив“ е богата на опитни и образовани професионалисти, компетентни в своята сфера - юристи, инженери, архитекти, икономисти, информатици, медици, актьори. Всеки един от тях ще допринесе с опита и знанията си за едно по-добро развитие на Пловдив. 

Руслан Йорданов

Руслан Йорданов

Журналист - екип "Култура"

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?