Следвайте ни

Теменужка Петкова: Готови сме за зимата

viber icon

И трите ЕРП-та са стабилни и са в готовност за предстоящия зимен сезон. В момента се изготвя подробен доклад след проверките на дружествата. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която посети Териториалното диспечерско управление Юг /ТДУ/ в Пловдив.

ТДУ ръководи цялата високоволтова мрежа от област Пазарджик до Бургаско и управлява всички съоръжения, собственост на ЕСО. В управлението в Пловдив бяха реализирани няколко големи проекта, повод за които бе и посещението на енергийния министър.

Тя бе посрещната от кандидата за кмет на ГЕРБ Здравко Димитров и Костадин Язов, кандидат за кмет на ГЕРБ на район „Южен“. Познавам Здравко Димитров като успешен областен управител и съм убедена, че ще бъде и успешен кмет на община Пловдив, категорична бе Теменужка Петкова. 


Проектите, които ЕСО изпълнява са свързани с модернизация на системите за управление и контрол. Тези проекти са важни, защото са изцяло в интерес на потребителите – и битовите, и бизнес клиентите, подчерта министър Теменужка Петкова.

Всеки един лев, който инвестираме в такъв вид инфраструктура е инвестиция в сигурността на доставките и в покачване качеството на услугите, допълни тя.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?