ПАРИТЕ НА ВЛАСТТА: Арестуваният съветник се замогнал рязко за 2 години

 

За броени месеци Георги Какалов и съпругата му Красимира напазарували апартамент, офис и ниви   

 

Рязко са се замогнали през последните 2 години арестуваният общински съветник от ВМРО в община "Марица" Георги Какалов и съпругата му

Кр​асимира. Това става ясно от декларацията за имущественото състояние на войводата. През 2019 година съпругата на съветника, който бе задържан преди дни след акцията в Басейнова дирекция-Пловдив, се е сдобила с офис от 51 кв. м във Войводиново на цена от 16 050 лева. Заедно със съпругата си са придобили и апартамент в Пловдив от 67 кв. м. Той вероятно е купен със заем, тъй като в декларацията фигурира, че Красимира има ипотечен кредит за 74 000 лева. Също през 2019-а Красимира е придобила земеделска земя в село Желязно, а съпругът й - нива в асеновградското село Горнослав. 

През 2018 г. половинката на съветника се е сдобила още и с друга нива в брезовското село Свежен.

Съпрузите карат джипове за по 5000 лева. Красимира придобила нейния "Мерцедес" през 2017-а, а съпругът й си взел през  2009 г. "Гранд Чероки".

Справка за имущественото състояние на семейството сочи още, че съпругата на Какалов е съсобственик във фирма "Метал-Микс" ООД, която се занимава с производство на метални конструкции.

Георги Какалов е втори мандат общински съветник в местния парламент на община "Марица". Той бе и кандидат за кмет на общината на местните избори.

Преди време Какалов държал под наем ресторант до конната база във Войводиново, но година след това се отказал от този бизнес. Днес съпругата му работи в офис за бързи плащания във Войводиново. Семейството живее в село Желязно.   

Преди дни Специализираната прокуратура повдигна обвинение на трима души за участие в организирана престъпна група. Тя е действала от края на 2018-а до настоящия момент, обяви пред медии говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

"Групата е създадена с користна цел и цел извършване на длъжностни престъпления, подкупи и оказване на влияние, обясни Милева. По думите й, са задържани директорът на дирекцията, главният юрисконсулт, както и общински съветник от община Марица". Тримата арестувани са се познавали, като схемата била измислена от общинския съветник през 2018 г. Двете длъжностни лица се познавали с общинския съветник и поддържали много добри отношения. Още през 2018 г. по инициатива на общинския съветник била създадена схема, от която участниците в организираната престъпна група да получават лични облаги от Басейнова дирекция чрез издаване на разрешителни по Закона за водите. За тази цел главният юрисконсулт и други лица от дирекцията започнали да правят масирани проверки на животновъди, които отглеждали водолюбиви птици, както и за незаконни сондажи, обясни Сийка Милева. И допълни: "В КПКОНПИ  постъпи оперативна информация за това, че длъжностни лица от Басейнова дирекция съвместно с длъжностни лица от местната власт принуждават лица, които искат да се проведат съответните сондажи и да добият воден ресурс, да получават съответните разрешителни чрез заплащане на много по-висока сума, като за целта се използват конкретни дружества на много по-висока цена", обявиха от КПКОНПИ.

Патриотично

Снимката е от 31 октомври 2018 г. Има информация, че схемата с фермите за патици е започнала да действа именно тогава. Снимката е публикувана във фейсбук профила на Георги Какалов и досега си стои там. На нея Какалов се е отбелязал със Стефан Послийски, Любомир Петков, Златко Павлов, Цветелина Кънева, Александър Сиди и Ангел Джамбазки в Новотел Пловдив.

Под снимката Какалов е написал: "Преди 125 години в Солун шестима българи поставиха началото на ВМРО. Събрахме се съратници отблизо и далече и отбелязахме светлия празник, на който ни уважиха и много наши приятели".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
paul

paul

05.03.2020 | 22:20

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас. Казвам се Катика Каменич ,, Аз съм от българия, искам да използвам тази страхотна златна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Търсих заем преди и те по-късно ме заблудиха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и желаеше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добро здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл: ([email protected])

Отговори
0 4
Руски поданик

Руски поданик

05.03.2020 | 21:06

Какалов?? У нас назьlвают ся Говнаров!!!

Отговори
1 0
Матрьошка

Матрьошка

05.03.2020 | 21:07

Ха ха ха ха ха ха ха!!!

Отговори
0 0
Космонавт

Космонавт

04.03.2020 | 23:20

Истинската фамилия на нашия косм онавт също е Какалов,т.е. Лайнаров!! Ха ха ха ха

Отговори
3 1
Полиглот

Полиглот

04.03.2020 | 23:14

Браво на преводача!!!

Отговори
4 0
Бувш

Бувш

04.03.2020 | 18:54

Упорито бягате да съобщите, ще Какалов е също зам.председател на общ.съвет общ.Марица.

Отговори
4 1
Док

Док

04.03.2020 | 13:57

Нещо , " тамплиерско " ми звучи от снимката.-: ))

Отговори
5 0
Иво

Иво

04.03.2020 | 11:17

И аз искам джип за 5000 лв. Къде ги раздават!?

Отговори
18 0
Преводач

Преводач

04.03.2020 | 23:11

Преведено от руски,Какалов означава Лайнаров!!! Ха ха ха ха ха!!

Отговори
4 1
Космонавт

Космонавт

04.03.2020 | 23:25

Джипове раздават Станишев, Орешарски и Боко Тиквата!! Ха ха ха ха!!

Отговори
3 5

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?