Следвайте ни

Съветник предложи изнесена сесия на Босфора

Общинският съвет да проведе изнесено заседание на Босфора в Истанбул, а покрай дебатите да разгледат Желязната църква, предложи вчера Иван Вичков (ГЕРБ). Шегата  му внесе оживление в залата, където някои от старейшините вече започнаха да се изнервят заради продължителния дебат. Идеята на Вичков беше провокирана от многото предложения, които се изсипваха в залата като манна небесна.  За пътуването трябвало да се броят  20 000 лева.  

Ще го подложим на гласуване, подхвана ненадейно за съветниците кметът Иван Тотев и допълни, че освен съветниците за Босфора е добре да пътуват  Гражданският клуб начело с Лука Станчев, бившият кмет д-р Иван Чомаков и ексгубернаторът Тодор Петков. Преди години именно по тяхна инициатива започва възстановяването на християнския храм в Истанбул.  Това означава, че трябва да увеличим сумата с 5000 лева, вметна Тотев.  

Вие се шегувате май, ахна шефката на местния парламент Савина Петкова. Всеки от нас може да плати 250 лева, защото работим и получаваме заплати, възмути се Николай Радев (БСП), директор на ЕГ "Пловдив". Ако пътуваме до Истанбул за изнесена сесия с бюджетни пари, току-виж Сметна палата ни накара да връщаме по 250 лева в бюджета, предупреди уж на шега Савина Петкова. Важно е да затворим сесията с щуротия, засмя се кметът. Тази симпатична щуротия малко ме разстрои, призна  шефката на Общинския съвет. В сметките бяха включени 10 000 лева за Гражданския клуб, за да посети  Желязната църква.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?