Следвайте ни

Съветник предложи изнесена сесия на Босфора

viber icon

Общинският съвет да проведе изнесено заседание на Босфора в Истанбул, а покрай дебатите да разгледат Желязната църква, предложи вчера Иван Вичков (ГЕРБ). Шегата  му внесе оживление в залата, където някои от старейшините вече започнаха да се изнервят заради продължителния дебат. Идеята на Вичков беше провокирана от многото предложения, които се изсипваха в залата като манна небесна.  За пътуването трябвало да се броят  20 000 лева.  

Ще го подложим на гласуване, подхвана ненадейно за съветниците кметът Иван Тотев и допълни, че освен съветниците за Босфора е добре да пътуват  Гражданският клуб начело с Лука Станчев, бившият кмет д-р Иван Чомаков и ексгубернаторът Тодор Петков. Преди години именно по тяхна инициатива започва възстановяването на християнския храм в Истанбул.  Това означава, че трябва да увеличим сумата с 5000 лева, вметна Тотев.  

Вие се шегувате май, ахна шефката на местния парламент Савина Петкова. Всеки от нас може да плати 250 лева, защото работим и получаваме заплати, възмути се Николай Радев (БСП), директор на ЕГ "Пловдив". Ако пътуваме до Истанбул за изнесена сесия с бюджетни пари, току-виж Сметна палата ни накара да връщаме по 250 лева в бюджета, предупреди уж на шега Савина Петкова. Важно е да затворим сесията с щуротия, засмя се кметът. Тази симпатична щуротия малко ме разстрои, призна  шефката на Общинския съвет. В сметките бяха включени 10 000 лева за Гражданския клуб, за да посети  Желязната църква.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?