Съседи си направиха зоокът пред блока, докато чакат зоопарка

Пловдивчани от бул. "Копривщица" дават пример на властта за подобряване визията на града

Безлични междублокови пространства оживяват благодарение на златните ръце и мерака на стотици пловдивчани, които милеят за града. Без да получават заплати от общинския бюджет и без да се снимат показно с кирки и лопати за реклама пред бъдещите избиратели, ентусиастите садят цветя, храсти и дървета, окопават градинките, майсторят пейки, масички и беседки, окачват по дървета къщички за птици, оформят алпинеуми.  


С подръчни средства -  изхвърлени стари гуми, калници, дъски и други непотребни вещи, самоук  майстор украси пространството пред блоковете на бул. "Копривщица" близо до стадион "Пловдив" с причудливи фигурки. И докато чакат Общината да построи в съседство зоопарка, не само децата, но и възрастните се радват на "зоокъта" пред блока, в който има слонче, лебед, костенурка и жираф. На дървото до масичката, край която вечер се събират съседи, са сложени пъстроцветните къщички за птици. Тези дни "Марица" писа и за друг пловдивчанин, който е накичил дърветата в парк "Каменица" с 15 саморъчно изработени къщички за пернати.


Като негативен контраст на тази инициатива са дупките на кварталните улици, разбитите тротоари, зейналите шахти, изоставените с месеци, че и с години останки от съборени павилиони, които виждаме в целия град. За тях е редно да се погрижи градската администрация заедно с многобройните общински предприятия. Примерите са безброй. На колелото на Централна гара, в градинката, фундаментите от премахнатите търговски обекти втора година бодат очите на минувачите. На бул. "Шести септември" срещу пл. "Шахбазян" е като след бомбена атака.  Потрошените плочки и продъненият асфалт на ул. "Петрова нива", бул. "Никола Вапцаров" и ул. "Софлу" са само част от градската визия, за която хиляди служители получават заплати от джоба на данъкоплатците. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?