Следвайте ни

Социалист иска от кмета Стратегия за Столипиново

viber icon

Общинският съветник от БСП Йордан Василев запита кмета на Пловдив Здравко Димитров  дали би се ангажирал с изготвянето на дългосрочна Стратегия за Столипиново, каквато левицата предлага от няколко години.

Социалистът настоява документът да бъде изработен съвместно с представители на държавата, местната власт, политическите партии и представители на местната общност.  

Питането на съветника е във връзка с повдигнатия проблем със загубите на вода и неплащането на сметки в гетото.

Работна група във връзка с огромните водни загуби на местната ВиК мрежа вече обследва блоковете на ул. „Сокол“ и ул. „Батак“.

„За проблемите в целия квартал и в тези блокове, наричани от обитателите на квартала със звучното име „боклук блокове“, ние от БСП сме алармирали многократно. За съжаление, до момента мнението на властимащите бе: „Там проблеми няма!“, а тяхното бездействие задълбочаваше проблемите“, припомня Василев.

Той допълва, че апартаментите в тези сгради са основно общински. „От години обаче Община Пловдив нехае за собствеността си! Назначените общински служители със своите действия и най-вече бездействия, са довели до явното  компрометиране на въпросните сгради.

Обследването за това дали да бъдат санирани и обезопасени или съборени и изградени наново е закъсняло. На всички ни е ясно,че проблемът със състоянието на въпросните блокове със саниране и освежаване няма да бъде решен“, смята Василев.

Общинският съветник от БСП подозира, че кампанията може да се окаже поредното безидейно хвърляне на средства за прикриване на истинските проблеми на квартал „Столипиново“, където над 90% от сградите са незаконни, където част от уличната и комуналната мрежа са заличени, където здравето на обитателите заплашва и здравето на останалите жители на град Пловдив.

Той пита и кой и по какъв начин ще понесе отговорност за безстопанствеността, както и къде ще бъдат настанени обитателите на тези здания, ако те бъдат разрушени.

„Предвиждате ли компенсация и каква за останалите съсобственици в тези сгради?“, е един от въпросите му към Здравко Димитров.

Руслан Йорданов

Руслан Йорданов

Журналист - екип "Култура"

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

gloryson

14.02.2020 | 06:06

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас. Казвам се Катика Каменич ,, Искам да използвам тази страхотна златна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Преди търсех заем и те по-късно ме подлъгаха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и желаеше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добър здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл ([email protected])

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?