Следвайте ни

След чистката в "Северен": Хвърчат искри в ГЕРБ

viber icon

Напрежението ескалира заради публичен скандал между районния кмет Стоян Алексиев и заместничката му Лариса Кътова

Ръководството на ГЕРБ в  „Северен” спешно се събира днес, за да обсъди кадровите промени в администрацията, направени от кмета на района Стоян Алексиев. На срещата се очаква да присъстват градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев и самият Алексиев.  

Темата на заседанието е уволнението на трима служители по заповед на районния кмет. От зам.-кметския пост е освободена Лариса Кътова, а преди нея с администрацията се разделиха главният архитект на района Надя Бубунска и Антоанета Трендафилова от отдел „Човешки ресурси”. И трите дами са членове на ГЕРБ. Лариса Кътова беше на същата длъжност в мандата на Ральо Ралев, а арх. Бубунска неотдавна е била назначена в кметството на мястото на Михаил Богданов. За него имаше съмнения, че е помагал на подсъдимия Ралев в бавенето на преписки на инвеститори в "Северен". 

В районната партийна организация искат да изслушат аргументите на Стоян Алексиев за чистката. Според Лариса Кътова освобождаването <210> от длъжността е неоснователно. Скандалът между двамата е заради предприетите ремонти. Кътова счита, че районният кмет неоправдано завишава цените на малките обществени поръчки до 50 000 лева, които се възлагат за обновяване на детски площадки. Той категорично отрече, че детските площадки са по-скъпи от тези, правени под контрола на Кътова.

Скандалът стигна до Етичната комисия на ГЕРБ. 

„Не знам каква е причината за освобождаването на Лариса Кътова, тепърва  ще разгледаме кадровата политика в кметството”, коментира шефът на районната структура на ГЕРБ в района Стефан Дедев, който е и зам.-председател на Общинския съвет.

Стоян Алексиев отказа да даде подробности за рокадите в администрацията.

Ето и официалния му отговор по скандала:

„Искаме да започнем „на чисто“, без „лошото наследство и останки от миналото“, да изградим нов и неопетнен колектив, който да работи единствено и само в полза и за благоденствието на гражданите, живеещи в район „Северен“. Затова и няма да позволя никой да саботира това, което искаме да изградим наново от ПП ГЕРБ.

За справка прилагам само факти, а именно площадка, изградена от мен, и такава, с чието строителство се е нагърбила г-жа Лариса Кътова.

1.      Детска площадка, построена от г-жа Кътова през 2019 г. - на бул. „Марица“ 51-53 с площ 95 кв. м на стойност 50 000 лв.

2. Площадка, чието откриване предстои, находяща се на ул. „Борба“ 5-7 с площ 150 кв. м, изградена на стойност 37 000 лв.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Фен на Лариса

Фен на Лариса

10.09.2020 | 15:54

Площадката пред Луксор бе сравнително нова и вместо да се изгражда на ново можеше да се ремонтират други площадки примерно на Марица.

Отговори
1 0
КЪРШАКАЛИЯТА....

КЪРШАКАЛИЯТА....

10.09.2020 | 13:27

Права е гражданката която го призовава да се отбие и види за какво става въпрос.... Пред луксор къдетжо този живее имаше кучешка площадка .ПЛОЩАДКАТА ИЗЧЕЗА И СЕ ПОЯВИ ТОЗИ ОАЗИС НА СПОКОЙСТВИЕ И ЧИСТОТА ....ТАКОВА КАКВОТО ИСКА И ГОСПОЖАТА....АЗ СЪМ СТАР КЪРШАКАЛИЯ И ТОЧНО ТОВА МЯСТО КОЕТО ЖЕНАТА ЦИТИРА СЕ ЯВЯВА КАТО КРЪСТОПЪТ И ТАМ НАИСТИНА ХОРАТА СПИРАТ И ПОЧИВАТ...ИЛИ ПО ТОЧНО ПОЧИВАХА... ЗАЩОТО СЕГА ТАМ Е КАТО ЛУНЕН ПЕЙЗАЖ ОТ АНАДОЛА И СЕ Е НАСТАНИЛА ЕДНА ГРУПА ТРАЙНИ ПИЯНГУРИ...ЧОВЕК И ДА СЕДНЕ ОТ ТЯХНИТЕ ЦИНИЗМИ И ВИКОВЕ ПРОСТО НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЧИНЕ...... ТА АЛЕКСИЕВ НЕ Е ЛОШО ДА ПООБИКОЛИШ МАКАР И С КОЛЕЛО КАКТО СИ ВМЕНИЛ НА КЪТОВА ПО ЗАПОВЕД.....ИДИ И ВИЖ... И ПОМОГНИ.... КАТО ДОЙДАТ ИЗБОРИ СЕ НАДЛЪГВАТЕ И НАД ОБЕЩАВАТЕ А НАКРАЯ ЕТО ТОВА ...ПУСТИНЯ НЯМА ТРЕВА НЯМА ПОЛИВАНЕ НЯМА ОБЩЕСТВЕН РЕД ИМА ПИЯНИЦИ ПРАХ И МРЪСОТИЯ... НЕ ЗНАМ ЗАЩО ОТ ЧИСТОТА ЧИСТЯТ САМО ФАСАДНАТА ЧАСТ НЕ ЧИСТЯТ ОСТАНАЛОТО ОКОЛО БЛОКОВО ПРОСТРАНСТВО....

Отговори
1 0
Л.йовчева

Л.йовчева

10.09.2020 | 09:31

ТО СИ Е ОГРОМЕН СРАМ ...ТОЗИ СЕВЕРЕН СЕ ОДРИСКА ОТ ВСЯКЪДЕ ...ЕДИНИЯ КРАДЕШЕ ДРУГИЯ ВЛАСТОЛЮБЕЦ.... ДА ПОМОЛЯ АЗ ТОЗИ ГОСПОДИН АЛЕКСИЕВ ДА ОСТАВИ ТЕЗИ МХЛЕНСКИ ПРОСТОТИИ ДА ДОЙДЕ НА АДРЕС ГР.ПЛОВДИВ БУЛЕВАРД БЪЛГАРИЯ 172 И 170....ДА ОГЛЕДА КОЧИНАТА И ДА НАПРАВИ НЕОБХОДИМОТО МЕЖДУБЛОКОВОТО ПРОСТРАНСТВО ДА СТАНЕ ТАКОВА КАКВОТО Е ПРЕД НЕГОВИЯ БЛОК ТАМ ДО ЛУКСОР... А ИМЕННО : да се озелени с трева да се подменят счупените пейки от 50-те години вапцани в синьо и жълто с детски размери....да се подменят изпотрошените плочки и да се полива за да стане действително привлекателно място за отдих на съседите и не само.... в момента това място прилича на селски хоремаг защото там се събират местни пияни- пият бира и твърд алкохол от 10 сутринта до 12 вечерта по някога няма почивка.всичко е оплюто със семки-кенове и бутилки- фасове и празни кутии от цигари.... няма грам тревичка всичко е изгоряло и прашасало защото не се поддържа и не се полива ...никой не си мърда задника за проверка на сигнали които многократно съм подавала...окрадоха пейките изпотрошиха ги пияниците... МОЛЯ ГОСПОДИН АЛЕКСИЕВ ДА ПОСЕТИ ЦИТИРАНИЯ ОТ МЕНЕ АДРЕС И ДА ПЛАНИРА ДЕЙНОСТИ КОИТО ДА НАПРАВЯТ ТОВА МЕЖДУБЛОКОВО ПРОСТРАНСТВО КАТО ТОВА ПРЕД ЛУКСОР КЪДЕТО ТОЙ ЖИВЕЕ А ИМЕННО: ОЗЕЛЕНЕНО - НАСАДЕНИ ЦВЕТЯ -ПОДДЪРЖАНИ И ПОЛИВАНИ. ИЗГРАДЕНО С НОВИ ПЛОЧКИ И ПЕЙКИ ПРОСТРАНСТВО ТАКОВА КАКВОТО ЗАСЛУЖАВАМЕ КАТО ГРАЖДАНИ НА ТОЗИ ГРАД...АЗ СЪМ НА 64 ГОДИНИ МОЙТЕ ДАНЪЦИ И НА СЪСЕДИТЕ ПОЗВОЛЯВАТ ПОНЕ ЕДНО ДОБРО МЯСТО ЧИСТО И ПРИЯТНО ЗА ПОчИВКА НА ВЪЗРАСТНИТЕ НИ РОДИТЕЛИ И ВНУЦИТЕ НИ.... ГОСПОДИН АЛЕКСИЕВ ЧУВСТВАЙТЕ СЕ ПОКАНЕН А ЗАЩО НЕ И ЗАДЪЛЖЕН ДА ПРОВЕРИТЕ И ИЗПЪЛНИТЕ ПРЕПОРЪКИТЕ МИ............. БЛАГОДЯРА !

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?