Следвайте ни

Славчо Атанасов: Закриването на НОЩ е престъпление спрямо народа

viber icon

Бившият депутат и екскмет на Пловдив Славчо Атанасов реагира гневно на решението на премиера Бойко Борисов да разформирова Националния оперативен щаб.  Той е категоричен, че не намира логиката в разпускането на НОЩ, защото ковид пандемията не е свършила, появяват се нови щамове, а страната ни дори не е преминала третата вълна.

Ето позицията на Славчо Атанасов, която той сподели във Фейсбук:

Останах изумен, когато разбрах, че отиващото си правителство закрива Националния оперативен щаб. Наистина не мога да разбера. В условията на растяща заболеваемост, с появата на нови щамове, с мнението на световните специалисти, че ситуацията ще продължи още няколко години, да се закрие този щаб, за мен е престъпление спрямо собствения си народ.

 Какво излиза, че щом правителството си отива, заедно с него закриват и щаба. Това е изцяло погрешно! Националният оперативен щаб не е политически орган и придатък към правителството, а експертна организация, която трябва да се справи с пандемията.

Питам: Кой сега ще осигурява координацията за борба с ковид кризата? Новото правителство, каквото и да е то, ще трябва наново да сформира оперативен щаб. И кого ще покани вътре в него, нали пак същите доказани специалисти?

Не мога да приема такава логика на действие! От много години съм в политиката и познавам дребните политически игрички на партиите, но когато става въпрос за живота на българите, подобно поведение е недопустимо. След нас и потоп – такова отношение не може да съществува, когато говорим за живота и здравето на хората.

Навремето големият американски президент Роналд Рейгън казваше: „Политиката е втората по древност професия, но тя по нищо не се отличава от първата.“

Закриването на Националния оперативен щаб в този момент, с подаването на оставката на правителството, при възходящо развитие на пандемията и при създалата се политическа криза, е национално безотговорно и престъпно решение, което не мога да го приема равнодушно. Би следвало функциите на Щаба да се възстановят незабавно, той да заработи отново и да изпълнява предназначението си - да овладява ковид кризата. Независимо кое ще е правителство и кои политически субекти ще са на власт.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (20)

доц.Атанасова

доц.Атанасова

17.04.2021 | 18:25

Това,че са плюти не значи ,че трябва да не спазват хипократовата си клетваТе не служат на дадено правителство,А на народа си.

Отговори
8 1
Лесно е да плюеш

Лесно е да плюеш

17.04.2021 | 14:57

Да си направят щаб. Що плюнки имаше, а тичат да ги лекува генерала. Да почват да управляват

Отговори
6 9
д-р Щерев

д-р Щерев

16.04.2021 | 15:54

След нас и потоп. ТИКВАТА ДЕЙСТВА НА ПРИНЦИПА НА ИЗГОРЕНАТА. ЗЕМЯ. ТОЗИ НЕ Е ЗА ЗАТВОР ,А ЗА РАЗСТРЕЛ.ТУК НЕ СТАВА ДУМА ЗА ПОЛИТИКА ,А ЗА ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ.

Отговори
13 6
намръщенЪ

намръщенЪ

04.05.2021 | 21:56

Преди да наричате някого Тиква помислете дали не сте КРАТУНА, тя е КУХА

Отговори
0 3
Замислен

Замислен

16.04.2021 | 14:03

Супер го е казал Славчо - това не е игра, когато става въпрос за живота на хората. Такъв или онакъв щабът, ама по-добре такъв, отколкото никакъв. Сега започва произвол.

Отговори
12 4
Минчева

Минчева

16.04.2021 | 13:42

Вярно казва Атанасов. Герб хвърлят бялата кърпа и след нас потоп. Точно така е. Сега ще правят саботажи де що могат!

Отговори
12 6
Кънчо

Кънчо

16.04.2021 | 13:40

Ей, тва гербераците са прости хора. Като нямат какво да кажат и почват да плюят глупости. Няма мисъл, няма теза, няма диалог при тях. Само обиди и псувни. Дебилна работа, кухи лейки. Затова са чао от властта вече. Щото за нищо не стават!

Отговори
13 3
До Майната

До Майната

16.04.2021 | 13:36

Ей, герберски мазник! Льольо, кур*вата на Бойко и на Маминия си ти! Лешпер! Дришляк мизерен. Смирение и мълчание за вас. Изядохте шута от хората, отивайте си по дупките, откъдето изпълзяхте по времето на герб. Свърши вашата! Свини нйедни!

Отговори
11 5
Майна

Майна

16.04.2021 | 13:06

Лизача на БКП ГЕРБ СлавчУ ку-рвата доказа вече отявлено какъв гербаджия е . Народа изхвърли баш патерицата ВМРО изхвърли и НФСБ изхвърли магарешки . Така че СМИРЕНИЕ БЕ МЪ-РЛЬО

Отговори
6 12
bam

bam

16.04.2021 | 13:04

Да направят един нормален съвет към министъра на здравеопазването и толкова. С щаб без щаб как се оправят другите страни? Аман от началници.

Отговори
5 10
До бгн

До бгн

16.04.2021 | 12:57

Гъза на Боко го е близал някой друг. Славчо беше трън в гъза на Боко! На всички избори сам срещу мощната герберска машина и пак не можаха да го смачкат! Само той остана непречупен и ненаведен в Пловдив. Всички останали са по очи - Данки, Гърневки, Титюци, Бидони, Герговци, Търевци, всички са с герб, само Славчо остана себе си. И това цял град го знае, че и цяла България.

Отговори
13 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?