49

Славчо Атанасов захапа кмета за Белодробна болница

Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов захапа настоящия Здравко Димитров за сделката за Белодробна болница, която ще се гледа от общинските съветници на сесията в понеделник. Инвестиционното предложение предвижда Белодробна, в която са настанени бежанци от Украйна, да бъде предоставена за здравен комплекс на МБАЛ "Света Каридад".  Ето какво написа по този повод Атанасов във Фейсбук:

"Отново Белодробна болница е ябълката на раздора. Всъщност към този общински терен и сграда винаги е имало големи частни апетити. В края на мандата ми, за да бъдат защитени общинските и граждански интереси, обвързахме, че с терена и обекта може да се разполага само със съгласието на Министерството на здравеопазването и само за здравни цели.

Всъщност сега е поет ангажимент от инвеститора да го използва за здравни цели. Интересът според мен е към 47 декара прекрасен парк, който е част от болницата.

Кметът, юристите на общината и общинските съветници трябва да бъдат изключително внимателни с тази сделка. А и в белодробна има настанени 150 украински бежанци. Не ми е ясно защо при тяхното наличие там толкова се бърза за едно разпореждане с един от последните и най-ценни имоти на община Пловдив! И според мен за толкова ценен общински имот би трябвало да има обществено обсъждане!

Още повече един от предизборните девизи на кмета бе "Ще управляваме заедно!"

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
пътник

пътник

16.12.2022 | 18:28

Журналистката превръща битов проблем в политически.Следователно не й е чиста гражданската съвест!

Отговори
2 6
Ясно като бял ден

Ясно като бял ден

16.12.2022 | 16:33

Журналистката Миролюба Бенатова е потресена от поредния пример за жестоко домашно насилие, този път в лицето на крупния бизнесмен Симо Касабов, пребил жена си с тенис ракета. Според нея историята е знакова, защото агресорът е известен баровец с дебели политически връзки. Ето какво пише Бенатова: Когато през 2018-а жената на видния пловдивски бизнесмен Симо Касабов попада в болница - пребита, лекарите се правят, че не разбират какво виждат и ”вярват” на версията за ”паднала по стълбите”. Докато преди няколко дни жената не се връща отново пребита, но този път със спукано тъпанче и разкъсан далак. И едва днес плахо се прокрадва фактът, че биячът е силен човек, богат бизнесмен, спонсор на политици като Борисов и Цветанов. През 2018-а, когато е първият бой с много видими следи, Борисов и Цветанов още са непобедим и смразяващ тандем. Как се очаква жената сама да подаде сигнал, а? Голямо лицемерие. И перверзна жестокост. Не, не трябва да се разчита жертвите на насилие да подават жалби. Затова има общество, институции, очевидци, лекари, съседи. Ама на тези здрави, силни и свободни очевидци не им стиска. Май. Журналистката прилага линкове с подробности за политическото и медийно влияние на последния разобличен бияч и заключава: "Такива хора се толерират е нас, нали е ясно."

Отговори
10 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?