Следвайте ни

Славчо Атанасов обеща ревизия на управлението на Тотев ВИДЕО

Кандидат-кметът на НФСБ и ВМРО- БНД Славчо Атанасов започна ударно кампанията си, като обеща пълна ревизия на управлението на сегашния градоначалник Иван Тотев. Официално кандидатурата му бе обявена по обед. Славчо Атанасов подчерта, че под зоркия му поглед ще попадне и Пловдив 2019. По думите му управлението на Тотев вече е приключило, но е важно сега да бъде сменен моделът на управление. Освен това той отправи и няколко критики към градоначалника на Пловдив. Това са липсата на диалог между властта и гражданите, неизпълнените проекти и мнимите обществени поръчки.

"Благодаря за номинацията, за мен е огромна отговорност, тъй като е нужна промяна на Пловдив. Скъса се връзката на властта с гражданите, затова трябва да върнем гражданските съвети. Искаме прозрачност на обществените поръчки и повече правомощия на районните кметовете. Сегашното управление тотално игнорираше гилдиите и експертите и се стигна до грешки в градоустройство, затова ще върнем гилдиите. Обществените поръчки - високи стойности, некачествена работа. Ще пращаме всички поръчки в прокуратурата, за да е чисто и прозрачно. Иван Тотев наложи модел "след като се превърнаха в олигарх, всеки може", посочи Атанасов.

Той подчерта още, че след управлението си като кмет е оставил 40 мил. лв. в хазната и редица големи проекти, които само чакат да бъдат довършени. Години по-късно обаче общинската каса била на червено и не бил реализиран нито един проект. Затова Атанасов пое ангажимента, ако бъде избран за кмет, да изгради "Модър-Царевец", "Пещерско шосе", пробивът под Водната палата. Освен това той допълни, че ще работи и за запазване на бетонния мост и преразглеждане на данъчната политика. В предизборната програма на Славчо Атанасов е залегнало още изграждането на 6 нови детски градини и ясли.


Номинацията на Славчо Атанасов за кмет бе обявена от лидера на НФСБ Валери Симеонов. Според Симеонов той е идеалният кандидат, заради отличната си политическа и обществена репутация. „Той е изключително деен депутат и една от най- неподправените личности в Пловдив. Направил е редица важни законови промени - мълчаливия отказ в администрацията, футболното хулиганство. Номинацията му е съвсем естествена, не само заради уважението и популярността му в Пловдив.Днес правим първата крачка към местните избори и показваме, че Обединени патриоти е проект, който се развива и и в добра кондиция", обясни Валери Симеонов. Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов пък подчерта, че вече 26 години той и Атанасов са съмишленици.

Това са конкретните въпроси, с които се ангажира Славчо Атанасов:

1. Управление с открито и човешко лице – приемен ден за мен и районните кметове всеки ден

2. Смяна на модела в община Пловдив

3. Пълна ревизия на управлението на Иван Тотев

4. Прозрачност при провеждане на обществените поръчки

5. Драстично увеличаване на зелената система на град Пловдив

6. Повече правомощия за районните кметове, чрез заделяне на повече средства в бюджета, за районните кметства

7. Изграждане на „Модър-Царевец“, който беше започнат от Славчо Атанасов, като имаше и заделени средства

8. Изграждане на пътна връзка между районите „Тракия“ и „Южен“

9. Запазване на Бетонния мост

10. Реализиране на важния за Пловдив Воден проект

11. Изграждане на пробив под Водната палата

12. Справедливи данъци за всички пловдивчани.

13. Изграждане на 6 чисто нови детски градини и ясли, по една за всеки от районите на Пловдив.

14. Пълна ревизия на общинска фондация „Пловдив ЕСК 2019“.

15. Възстановяване на Гражданските съвети.

16. Работа с всички професионални гилдии по важните за града въпроси.

17. Съкращаване на администрацията.

Яница Марова

Редактор

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?