Славчо Атанасов: Ремонт на улици и паркинги в кварталите

Когато бях кмет на Пловдив, ние работехме целенасочено за нови паркоместа навсякъде, където е възможно. Само при ремонта на бул. „България“ добавихме нови 500 места за паркиране. Нови зони направихме и по кварталите, но това не е достатъчно.

Всъщност именно в моя мандат общината започна сериозно да обсъжда и проучва възможността за изграждане на многоетажни паркинги. За това има различни технологични решения, някои от тях са напълно автоматизирани. Изграждат се като модули, имат различни размери и капацитет в зависимост от конкретната нужда.

Има и други строителни решения. Трябва да подчертая, че тези паркинги не струват някакви огромни суми. Освен това, след като построи няколко, Общината може да ги продаде на гражданите или да ги отдаде под наем, или да бъдат безплатни. Искам да кажа, че те могат да бъдат и финансово възвръщаеми, за да се инвестират получените средства в нови такива съоръжения.  

След събарянето на гаражите в повечето квартали остана разруха и не се създадоха нови паркоместа. Насочването на средства за ремонт на вътрешнокварталните  улици и паркинги също ще подобри паркирането в Пловдив.

В последните осем години Общината не направи нищо съществено, за да облекчи ситуацията. С увеличаването на синята зона и въвеждането на платените скоби пред блоковете Общината още по-силно влоши проблема. А провалът на „интелигентната“ система за контрол на трафика направи движението в града отчайващо.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?