Славчо Атанасов: Обществени поръчки с ясни правила за бизнеса

Пловдив има сериозен проблем спрямо София и останалите големи градове в страната и той е свързан с доходите на пловдивчани. Ние изоставаме чувствително по ръста на заплатите, които тук са чувствително по-ниски.

Общината може да стимулира повишаването на доходите на пловдивчани, като насочи вниманието си към проблемите на бизнеса. А бизнесът иска три основни неща - светкавично административно обслужване, ясни и прозрачни обществени поръчки и да не бъде подлаган на политически рекет от партийните централи. В моя мандат като кмет аз съм спазвал тези правила и сме имали успешни взаимоотношения с пловдивския бизнес. Подчертавам, че тогава общината работеше с повече от 140 различни фирми, а не както сега - с 4-5 богоизбрани, които печелят всички големи обществени поръчки.

Аз ще възстановя Консултативния съвет към кмета, в който преди участваха представителите на всички професионални структури в Пловдив. Администрацията трябва да заработи отворено, коректно и прозрачно към бизнеса. По никакъв начин няма да допуснем съмнителни обществени поръчки и няма да работим само с няколко богоизбрани фирми. Ще подкрепим пловдивския бизнес, за да може той да се развива бързо и съответно да плаща по-високи заплати на пловдивчани. Със съжаление ще припомня, че още през 2010 година като кмет предложих да влезе в закона принципът на мълчаливото съгласие, но ГЕРБ, БСП и ДПС отхвърлиха предложението. А с него щяхме да затворим сериозно вратата на корупцията. Общината отново ще бъде коректен партньор, както беше по време на моя мандат. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?