Следвайте ни

Славчо Атанасов: Обществени поръчки с ясни правила за бизнеса

viber icon

Пловдив има сериозен проблем спрямо София и останалите големи градове в страната и той е свързан с доходите на пловдивчани. Ние изоставаме чувствително по ръста на заплатите, които тук са чувствително по-ниски.

Общината може да стимулира повишаването на доходите на пловдивчани, като насочи вниманието си към проблемите на бизнеса. А бизнесът иска три основни неща - светкавично административно обслужване, ясни и прозрачни обществени поръчки и да не бъде подлаган на политически рекет от партийните централи. В моя мандат като кмет аз съм спазвал тези правила и сме имали успешни взаимоотношения с пловдивския бизнес. Подчертавам, че тогава общината работеше с повече от 140 различни фирми, а не както сега - с 4-5 богоизбрани, които печелят всички големи обществени поръчки.

Аз ще възстановя Консултативния съвет към кмета, в който преди участваха представителите на всички професионални структури в Пловдив. Администрацията трябва да заработи отворено, коректно и прозрачно към бизнеса. По никакъв начин няма да допуснем съмнителни обществени поръчки и няма да работим само с няколко богоизбрани фирми. Ще подкрепим пловдивския бизнес, за да може той да се развива бързо и съответно да плаща по-високи заплати на пловдивчани. Със съжаление ще припомня, че още през 2010 година като кмет предложих да влезе в закона принципът на мълчаливото съгласие, но ГЕРБ, БСП и ДПС отхвърлиха предложението. А с него щяхме да затворим сериозно вратата на корупцията. Общината отново ще бъде коректен партньор, както беше по време на моя мандат. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?