Славчо Атанасов: Другите казват "ще" за неща, които аз вече съм направил за Пловдив

Пловдив оставя празна хазна и изключително големи дългове - над 65 милиона лева. Първата ми задача, ако стана кмет, е да се стабилизира общината финансово, това заяви кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов на политически дебат по bTV. Но кажете ми как да е добре общината, след като има 19 милиона несъбрани данъци и такси. В нашия мандат събираемостта беше над 90 процента, а сега е изключително слаба. И не само това, градът е затънал в сериозни дългове. Така че най-важното, което трябва да се направи веднага, е финансова стабилност. Веднага след това ще ревизираме цялото управление за последните 8 години. С особено внимание към обществените поръчки, които имат много дълги срокове за изпълнение, работи се на чудовищно високи цени и с ужасяващо качество. Това категорично трябва да се преодолее, каза още Славчо Атанасов.


Запитан как ще управлява, той отговори:  Моя стил всички го знаят -

близо до хората, с приемен ден всеки ден 

и с грижа към гражданите. Напразно ме обвиняват моите опоненти, че съм бил от най-дясната партия в парламента, а съм провеждал социална политика. Тъжно ми е за тях, защото те така и не разбират, че в управлението на града няма политика. Лампите не светят нито в синьо, нито в червено, а пловдивчани искат лампите им да светят както трябва. Това е. Наистина е лесно да се управлява след Славчо Атанасов, Пловдив беше признат от синдикатите за най-социалния град. Направихме шест нови детски градини, редица булеварди на много по-ниски цени и много по-качествено. И много по-бързо. Ето, г-н Димитров може да потвърди. Той ми беше районен кмет и много се гордее с това, което е направил през това време. Район "Западен" не е бил на Марс, а в Пловдив. И аз съм го подкрепял във всичко за развитието на района. Защото, пак казвам, в проблемите на града няма политика, те трябва да се решават ефективно, допълни още Славчо Атанасов. 


Той открои като друг важен приоритет строежа на нови детски градини и ясли. В нашия мандат ние направихме 6 нови детски градини и една ясла. В самия район на г-н Димитров бяха построени две градини и той може да го потвърди тук. Ние сме реалисти и залагаме изпълнима програма с по 1 градина и ясла във всеки район на Пловдив. В момента имаме 54 градини и само 17 ясли. Очевидно е, че там трябва да се работи още, категоричен е Славчо Атанасов.  


На въпрос от зрителите на bTV какво ще направят за подобряването на въздуха под тепетата, кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов коментира: Проблемът е много сериозен и изисква прилагането на комплексни мерки.

Замърсяването на въздуха се преодолява с развитие на зелената система

Ние имаме 3 готови проекта за нови паркове, които ще реализираме.  В нашето управление бяха създадени 4 нови парка, направихме и над 300 сондажа за поливане на междублоковите пространства. От непрекъснатите си обиколки из града обаче виждам, че зелената система се нуждае от съживяване. Ние имаме достатъчно опит и сме планирали сериозна програма. 


На финала на дебата, като заключителни думи, Славчо Атанасов заяви: Другите кандидати използват думичката "ще", а аз вече съм го правил. Неслучайно слоганът ми е „С грижа за хората“ и „Управление с човешко лице“. Радвам се, че други кандидати заимстваха тези идеи от моята кампания. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?