Скандалът за шеф на Онкото ескалира, протестиращите искат оставката на д-р Калин Калинов

Заместник-кметът по здравеопазване и общинска икономика Илия Кирчев оттегля своето предложение за избор на управител на КОЦ-Пловдив. Това съобщи самият той няколко минути преди да започне днешната общинска сесия.

Това означава, че няма да бъде гласувано назначението на проф. Марианна Янева, класирана на първо място от конкурсната комисия.

Кирчев е взел своето решение, след като е получил няколко протестни писма, едно от които е на шефката на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова.

„До следващата сесия ще вземем решение какво да правим оттук нататък“, каза Кирчев. Той заяви, че ще предизвика широк обществен дебат по темата.

Протестиращите нахлуха във фоайето на Дома на културата "Борис Христов", направиха жива верига пред залата и не допуснаха никой да припари в местния парламент. Те се обявиха срещу избора на проф. Марианна Янева за шеф на Онкото. Протестиращите поискаха и оставката на шефа на дирекция "Здравеопазване" в Община Пловдив д-р Калин Калинов.

Зам- кметът обаче не можа да обещае на протестиращите, че той ще бъде освободен от поста си. Причината е, че само кметът Здравко Димитров има право да освобождава и назначава.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
6 коментара
Борбата е безмилостно жестока!

Борбата е безмилостно жестока!

12.09.2020 | 11:57

Много има за крадене в Онкото! Тежко на болните! На тях се гледа като на умиращи. На никой не му пука. Знам от личен опит! Всички искат само да крадат и не са виновни, не са!

Отговори
1 0
Куранага

Куранага

12.09.2020 | 10:09

Илийката ще го вземе на задна!

Отговори
0 0
Хлисто

Хлисто

10.09.2020 | 16:13

А този оскубан пуяк, той какво прави там? Крадец и то безпартиен. Каква отговорност носи. Перач. какъв е? чий е. Кой му носи отговорностите. Не е виновенд- р Калинов! Питам- къде е ресьорния зам кмет!

Отговори
3 2
Калинчо

Калинчо

10.09.2020 | 11:43

Бай Калине, има една поговорка г*з, глава затрива.....

Отговори
3 2
Хаджи Асан

Хаджи Асан

10.09.2020 | 11:31

Илийчо, защо ти трябваше на баир лозе с това кметуване! Що не си гледаш бизнеса ми ще оправяш на Мамения бакиите! Тези хора никога не са виновни за нищо, все някой друг обира парсата! Да не стане като Кръстев дето е подписал Тр. Проект "без да знае" Тотев и сега ще изяде дървото! И умната, и след мандата има живот!

Отговори
11 0
Отговор подкрепа

Отговор подкрепа

10.09.2020 | 16:19

Иди си, Илийчо. Иди си докато е време. Оставка, пич. Оставка , Кирчев. Хайде. Не злепоставяй шефовете си.

Отговори
6 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?