Следвайте ни

Скандал! Подготвят саботаж на заповедта на министър Ананиев НА ЖИВО сесията на Общинския съвет

viber icon

Скандал се очаква на днешната сесия на Общинския съвет по повод на предложението на зам.-кмета Илия Кирчев  за оборудване с медицинска апаратура на двете общински болници "Св. Мина" и "Св. Пантелеймон". Кирчев предлага апаратурата да се закупи със средствата от парите на КОЦ - Пловдив, предвидени за инвестиционната програма на диспансера - строителство на гама камера. От общата сума в размер на 1,6 млн. лева се взимат до 600 000 лева. Двете общински болници са включени в националната програма за лечение на болни от коронавирус. 

Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев, който продължава да бъде местен лидер на ГЕРБ , е събрал снощи групата на съветниците от тази партия, за да ги навива да не гласуват парите  за  апаратурата на двете болници. Някои съветници са дали отпор, други послушно се съгласили да бойкотират предложението на администрацията, научи "Марица". 

"За мен това е саботаж", заяви шефът на Общинския кризисен щаб и на дирекция "Здравеопазване" д-р Калин Калинов. Той обясни, че  Община Пловдив изпълнява заповедта на здравния министър Кирил Ананиев /№ 159, т. 3/,  в която се казва, че всички болнични заведения  трябва да проявяват солидарност като взаимно си помагат. "Ние взимаме тези пари, за да купим животоспасяваща апаратура за общински болници", подчерта д-р Калинов. В Онкодиспансера искат да закупят с наличните средства гама камера. Не отричам, че тя е необходима, но не и належаща в такава степен като апаратурата за лечение на болните от коронавирус, категоричен е д-р Калинов. 

Той припомни, че през 2012 г., когато беше шеф на Онкото, тогавашният кмет Иван Тотев с устна заповед е взел 3 млн. лева от КОЦ, за да асфалтира улици. А след няколко години по негово настояване е била закупен два пъти по-скъп скенер за същото лечебно заведение. 

"Ще искам имената на съветниците, които няма да гласуват парите, да бъдат публично оповестени като съучастници в саботаж", заяви д-р Калин Калинов. 

 Сесията на градските старейшини се провежда в Дома на културата „Борисов Христов“, който се охранява от полиция. Общинските съветници пристигат с маски и шлемове, а залата още вчера бе дезинфекцирана.

В нея няма да се допускат граждани заради противоепидемичните мерки. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (24)

Гербаджия

11.04.2020 | 18:58

Та К.К. явно добре е разкаран от Онкото. Ако така е крал, като сегашните му мераци...защо не подаде оставка?! Има ли чест, достойнство?!

Отговори
0 1

Мнение

11.04.2020 | 18:53

К.К.- безсрамник, наглец и ....цап- царап.

Отговори
2 1

За Калинов

11.04.2020 | 18:52

Нагъл, ама нагъл. Че си и призна- както те него, така и той тях. Реваншист безочлив. Сякаш не е лекар. Къде е Пловдивската прокуратура?! Нали той даде двамата лекари от Първа гр.б- ца на прокурор! Каква ще е неговата съдва?! Кмете...действай.

Отговори
3 0

Ццц

09.04.2020 | 20:07

Сега е време за Национализиране на болниците и всичко ще си дойде на мястото.

Отговори
0 1

М даа

09.04.2020 | 20:05

Крайно Некомпетентен и крадлив управленски състав в Пловдив. По време на чума си гласуваха увеличение на заплатите.

Отговори
6 1

Мислете какво ще ви е бъдещето

09.04.2020 | 19:55

Как по дяволите неистово се декларира по целия цивилизован свят, че предстоят "коронни" - кардинални промени? Аргументите вече са налице. Дами и господа облечени във власт да не би промените да са свързани с предстоящо ВЪЗМЕЗДИЕ?

Отговори
2 0

Галя Йорданова

09.04.2020 | 17:05

Безочие. Нахалство. И гьонсуратлък- така се управлява. Кьопави и некомпетентнш хора. Моля, Прокурори - самосезирайте се. Та аз съм от ГЕРБ. Какъв Тотев, какви глупости! Съжалявам за избора си.

Отговори
4 0

Ангелова

09.04.2020 | 16:35

Като какъв Калинов ще иска имената на съветниците! Нещо се е объркал.Тотално. Къде сте г- н Борисов!!! Че " сърдити". На кое отгоре!

Отговори
5 2

Пепи

09.04.2020 | 16:32

Срамът на Пловдивчани! Избрахме ги и не Ви харесваме. Каква Пандора, какви глупости. И защо пък не хората, които гласувахме за Вас, да не Ви духнем под опашките. Парите са на Онкото. Сега, когато започнат да получават по малко пари, нали ще додадат за да си запазят лекари и сестри! Срам ...

Отговори
4 1

Ран Босилек

09.04.2020 | 15:24

Клоуни...на конци!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?