2374

Шефът на МВР-Пловдив с повече пари в банката

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Димитър Балев притежава къща с гараж в Чирпан, общо 39 квадрата, придобити като наследство. Това става ясно от декларацията му пред КПКОНПИ. Съпругата му Весела Балева пък е декларирала 11 декара земи в село Партизанин, община Братя Даскалови, които са придобити чрез дарение. 

Двамата са собственици и на "Шкода", закупена за общо 30 000 лв. ​през миналата година със средства от заплата.  Полицейският шеф държи на влог в банка 47 200 лв. Декларирал е 4217 налични средства, а съпругата му - 254 лв. 

Влогът му в банката е набъбнал с 12 000 лв. в сравнение с предишната подадена декларация. 

Заместникът на Балев - комисар Васил Костадинов не е декларирал никакви промени, което означава, че е валидна информацията в предишната декларация. Тогава той посочи, че е едноличен собственик на 24 декара ниви в Садовско, притежава и различни части от още 36 декара в района. Декларира също  ½ идеална част от къщи с двор в пловдивско. Кара „Хонда“ от 2013 година и изплаща заем на стойност 25 000 лв. Посочи и, че не разполага с налични парични средства, няма и влогове в банка. 

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?