Следвайте ни

Савина Петкова напуска политиката

Юристката обаче остава шеф на Общинския съвет

viber icon

Шефката на Общинския съвет Савина Петкова се оттегля от политиката, въпреки че през 2015 г. беше издигната в местния парламент като кандидат на партия "Движение България на гражданите" /ДБГ/ и до днес, макар и формално, се води в групата на Реформаторския  блок. 

Савина Петкова напусна ръководния пост на областен координатор на ДБГ, който заема от 2014 г., вече не членува и в партията. "Подадох молба по лични причини. Искам спокойно да си върша работата на председател на Общинския съвет през останалите няколко месеца до местните избори", обясни за "Марица" Петкова. Тя не уточни какви точно са причините за раздялата  с Движението в навечерието на вота, но твърдо заяви, че не участва в никакви партии и не възнамерява да се включи в нов политически проект.  "Оставам извън политиката", каза шефката на местния парламент.

Преди да стане съветничка, Савина Петкова е работила като юрист в Община Пловдив в мандатите на кметовете д-р Иван Чомаков и Славчо Атанасов. При Атанасов ръководеше правната дирекция. Още в началото на мандата на кмета Иван Тотев се принуди да напусне, но четири години по-късно ГЕРБ единодушно я подкрепи за председателския пост в Общинския съвет. 

За Реформаторския блок Савина каза наскоро в интервю за "Марица": "Светла му памет. Когато Бог иска да погуби някого, първо му взима ума".

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (1)

Орфей

23.07.2019 | 17:51
0 0

Престъпление е как до сега никой не обърна сериозно внимание на на тази скромна, но отлично подготвена личност. Дано Пловдив да не я загуби като професионалист.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?