Следвайте ни

Съветниците дебатират за превозвачите и програмата за туризма

viber icon

С кратък дневен ред общинските съветници ще изпратят януари. Те ще дебатират по общо 9 точки. 3 от тях са извънредни и бяха вкарани в последния момент без да са минали през комисии.

Старейшините ще разгледат предложението на кмета Здравко Димитров Основно училище „Пенчо Славейков“ в „Столипиново“ да стане обединено. Това означава, че децата ще се обучават до 10 клас.  Преобразуването обаче няма да стане директно с одобрението на общинските съветници. За да бъде утвърден новият статус е необходимо и съгласието на Министерството на образованието, което означава, че това може да се случи най-рано през следващата учебна година.  Искането е мотивирано с желанието на родители и ученици подрастващите да продължа да учат в същото училище и след 8 клас. 

Освен това общинарите ще дебатират и за отпускане на допълнителна субсидия на превозвачите в градския транспорт в Пловдив, която трябва да дойде от националния бюджет. Това ще бъде регламентирано чрез сключване на допълнително споразумение.

На дневен ред ще бъдат поставени и  програмите за развитие на туризма и читалищата. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?