Руското посолство не пести похвали за Георги Гергов

Посолството на Русия у нас затрупа със суперлативи почетния консул на федерацията у нас Георги Гергов. Преди час на фейсбук страницата на ведомството беше публикувана информация за дейността, която пловдивският предприемач развива за укрепване на руско-българските отношения.

Публикацията идва само няколко дни след визитата на руския посланик в Пловдив. Тя е придружена със снимки на Георги Гергов в компанията на настоящия и бившия посланик на Русия в България – Елеонора Митрофанова и Анатолий Макаров, както и сред множество хора с блгарски и руски знамена. На един от кадрите се вижда и премиерът в оставка Бойко Борисов.  

Ето пълния текст на съобщението:

Бихме искали да обърнем вниманието на посетителите на страницата на Посолството във Facebook, че от 2008 година почетен консул на Русия в Пловдив е предприемачът Георги Гергов.

Нашият почетен консул взема активно участие в мероприятия, които имат за цел укрепването на руско-българските отношения, той направи доста за развитието на междурегионалните връзки, запазването на паметниците на общата история на Русия и България. При това тази работа беше започната от Георги Гергов още преди 2008 година.

С неговата подкрепа се провеждат мащабни мероприятия, посветени на укрепването на руско-българските отношения, включително шествията на „Безсмъртния полк“ и акцията „Георгиевската лентичка“, великолепни концерти и запомнящи се задълго поздравления на ветерани.

Със съдействието на Георги Гергов Русия през 2011 г. стана официален партньор на Международен панаир Пловдив, от 2013 г. поднови участието в неговата работа в пълен формат, а през 2019 г. Русия беше страна-партньор на форума, което допринася за растежа на икономическия авторитет на нашата страна на Балканите.

Нашият почетен консул оказва всестранна подкрепа на катедрата по руски език и Центъра за руски език към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, включително в рамките на руско-български научни и образователни проекти.

И това далеч не е всичко. Гордеем се с това, че Русия има такъв приятел, истински патриот на България и Пловдив, който вече няколко десетилетия не на думи, а на дело помага за запазването и развитието на приятелските отношения между руския и българския народ.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?