Следвайте ни

Румен Петков: Гордея се със Стойно Чачов

Престъпниците трябва да бъдат показвани с престъпленията си, категоричен бе той

viber icon

"Аз съм убеден привърженик на концепцията, че престъпниците трябва да бъдат показвани с престъпленията си". Така председателят на АБВ Румен Петков коментира в ефира на "Здравей, България" разследването на дейността на кмета на Стрелча, който принуждавал подчинените си да подписват оставките си, без на тях да бъде поставена дата.

Петков припомни случая с акцията срещу кмета на Асеновград. По думите му по-късно обвиненията са паднали, но неговите близки не са забравили, а здравословното му състояние се влошава.

"Тези дейности са дълбоко вредни за обществеността. Две грандиозни акции, които разтърсиха света  – едната срещу тези с по 1,50 лева. Това е "пране на пари в особено големи размери". А другата - 20 служители блокират Община Стрелча и търсят 17 молби. Тези наши сънародници трябва да бъдат арестувани на момента, защото са укривали престъплението. Кметът на Стрелча обеща да направи безплатни забавачки и си изпълни обещанието. Аз лично се гордея със Стойно Чачов, защото той обеща да даде по 1 000 лева на всяко новородено и го направи", коментира лидерът на АБВ.

"Не познавам Жоро Шопа лично. Той е „гърмян заек”, коментира Петков по казуса със задържането на Ветко и Маринела Арабаджиев, арестувани в къща на Георги Семерджиев-Жоро Шопа в Испания.

Петков говори и за участието на партията му в предстоящите евроизбори.

"Ние от АБВ влизаме в еврокампанията с ясна позиция. Настояваме институциите да кажат, че на територията на България няма да бъдат разполагани ядрени оръжия, няма да бъдат разполагани допълнителни военни контингенти и отбранителните ни и тренировъчни бази няма да бъдат превърнати в агресивни такива”, заключи Петков.

Междувременно стана ясно, че утре проверяваният кмет на Стрелча ще даде първото си изявление пред медии след акцията на прокуратурата и Икономическа полиция, проведена в понеделник. Това оповести той във фейсбук-профила си.

Ето и текста на съобщението: "Във връзка с проверките, които бяха извършени вчера в сградата на общинска администрация Стрелча, уведомявам медиите, че заедно с лидера на АБВ Румен Петков ще дадем пресконференция в петък-15 март, от 13 часа, в централата на АБВ-София, която се намира на ул. „Врабча“ 23. Заповядайте!".
 
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?