1553

Росен Костурков: Не съм координатор на "Продължаваме промяната" в Пловдив

Не разбирам кой и защо желае  да ерозира единствения реален политически опонент на ГЕРБ в навечерието на местния вот 

Във връзка с публикацията "Кой води Промяната в Пловдив към успешния й край" във в. "Марица" и сайта Marica.bg депутатът от "Продължаваме промяната" Росен Костурков поиска право на отговор, което публикуваме без съкращения.   

 

"Никога не съм заемал длъжността или изпълнявал функциите на ​областен ​координатор на ПП "Продължаваме промяната" в Пловдив. Написаното е откровена лъжа, която, освен че цели да прави внушения, ​омаловажава труда на областните ни координатори. 

От 2021 година, откакто се включих в политиката, съм участвал в три предизборни кампании и съответно съм бил ​народен ​представител в 47-ото, 48-ото и сега в 49-ото НС. Предизборните кампании и работата като ​народен ​представител отнемат 100% от времето и енергията на човек и точно заради това и според Устава на ПП кандидати за ​народни​ представители и  ​народни ​представители не могат да заемат и функцията на ​областен координатор и да се грижат за структурите по места. 

"Продължаваме ​промяната" беше вписана като политическа партия преди по-малко от година, а през ​декември 2022 г. на Общо ​събрание беше приет уставът на партията и веднага започна назначаването на ​областни ​координатори и изграждане на структури по места. Пловдив не е изключение. Изграждането и учредяването на районни и общински организации си върви с пълна сила, например следващия понеделник, на 31.07., ще се учреди и впише официално районната организация на район "Централен" в гр. Пловдив. 

Въпросът е кой и защо има желание да прави внушения, че "Продължаваме промяната" не се развива? Кой иска да намали шансовете на ПП и ДБ да сменят порочното управление на ГЕРБ в Пловдив? И защо "Марица" обслужва такива поръчки? 

Лъжата, че лично аз съм на заплата при Тотев, представлява клевета, а тя е обект на други взаимоотношения между субектите. 

Лъжа е и че решенията за състава на Областната управа са се взимали в Пловдив. Областният управител се назначава от МС, а заместниците му - лично от ​министър-председателя.  Единственото вярно в тази статия е, че областният управител на Пловдив е предложен от ГЕРБ, като компромисна фигура, защото в същото време г-н Зюмбилев и ръководената от него формация бяха предизборни партньори на ПП-ДБ в последните избори. 

Номинациите и предложенията в ПП се извършват по строго определен ред, описан в нарочен правилник. Всяка една номинация минава задължително през щателна проверка за благонадеждност и необходими качества да изпълнява функциите, за които е номиниран. Същото важи и беше приложено за Димитър Добрев, който е назначен за заместник областен от квотата на ПП. 

Въпросите, които неизменно възникват, са: 

1. Как така сериозна медия като "Марица" изключително тенденциозно и целенасочено си служи с откровени лъжи? 

2. Как медия, която, уж, критикува управлението на ГЕРБ в Пловдив, през един коментар на главния редактор, пълен с лъжи и клевети, на практика, обслужва интереса на тези, срещу които (уж) се бори, в навечерието на една наистина трудна предизборна кампания и избори, които ще предопределят пътя на града ни следващите 4 години.

3. И защо? ". 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
123

123

04.08.2023 | 11:34

То структури в Пловдивска област нямате а искате гласове за вас. За това ще ви падат резултатите и не се сърдете.

Отговори
2 0
Иван Борисов

Иван Борисов

01.08.2023 | 18:02

Само да не е поставен човек на Иван Тотев новият кмет, че тогава жална ни майка майнички.

Отговори
0 0
Пешо

Пешо

28.07.2023 | 07:22

Промяната отдавна стана Подмяна!!! В София Борисов умело ги управлява към пълен крах. В Пловдив Тотев си внедри свои хора в структурите и управлява два партии - ГЕРБ и ПП. В колаборация с Гергов управлява и трета - Алтернатива за Пловдив. Първият резултат е състава на Областната администрация - само хора на Тотев. Следващият ще видим на изборите, като видим кои са кандидатите за кметове и съветници.

Отговори
4 1
Поназнайващ

Поназнайващ

27.07.2023 | 14:52

Каква промяна какви две евро и половина? Костурков е работил за Пламен Панчев /Сиенит и Тракия икономическа зона/ .Пламен Панчев и Георги Тотев /брат на Иван Тотев областен лидер на ГЕРБ Пловдив/ купиха заедно земята под Каменица .А за да стане тази сделка с Каменица Тотев на бързо чрез заместник кмета си Кацарски /изгонен заради подобни действия от поста си под влиянието на Б.Борисов/ направи нужните промени в ПУП. И така шефа на Костурков /Пламен Панчев/ и Георги Тотев купиха Каменица. Панчев има и отношения Менда Стоянова. Така че на всички в Пловдив е ясно че човека Костурков на Кирил и Асен и техен депутат от ПП е пробутан от Иван Тотев. За това и са тези назначения за областен паравана Зюмбюлев и заместниците милионерите под прикритие Димитър Добрев и Атанас Ташков .

Отговори
4 2
123

123

27.07.2023 | 12:14

Новият кмет-независим. Далеч от ГЕРБ и ППто.

Отговори
7 0
До Костурков  Кирчо и АСЕН това ли ви е промяната .......

До Костурков Кирчо и АСЕН това ли ви е промяната .......

27.07.2023 | 12:10

Кирил Петков и Асен Василев нали промяна и нулева толератност.Това знаете ли го Костурков не ви ли каза? Уважаема редакция, С учудване и възмущение научихме, че един компрометиран държавен служител Димитър Добрев, бивш експерт в ДФЗ Пловдив, отговарящ за контрола и разпределението на средства от Европа към бенефициентите и настоящ шеф на Тотото в Пловдив, натрупал огромно състояние, разбира се не от доходите си като държавен служител, а от възможността, която му дава заеманата служба, е назначен като заместник областен управител на Пловдив, от квотата на ПП. Същият притежава ултра луксозен хотел в Стария град, огромна бизнессграда в центъра на града, в която се помещава и офиса на ПП. Освен тези имоти притежава и хотел на морето и къщи в Родопите. Наивни са приказките на Добрев, че това състояние дължи на баща си, който дълги години е тежко болен и не е в състояние да развива каквото и да е. Заради явни и драстични нарушения в работата, свързани с отпускане на евросредства, същия Добрев е уволнен от ДФЗ дисциплинарно. Благодарение на връзката си със служебния министър на земеделието Явор Гечев, с който са работили във Фонда заедно и имат общи интереси, отново е върнат на работа, вече като началник на отдел в ДФЗ Пловдив. Натрупалия завидно състояние и връзки същия Добрев демонстрира самочувствие на недосегаем, но със започналите разследвания, свързани с работата му във ДФЗ, той бързо се ориентира, че мястото му вече не е там и скача като директор на Тотото в Пловдив. От поредната партия, която сменя- БСП, партията на Мая Манолова, от която е и дори кандидат- депутат, а вече и от ПП, където е осигурил офис в бизнессградата си, е издигнат като заместник областен управител на града. Това е гавра с всички българи, които искаме да има законност и справедливост в тази държава. Вашият сайт на няколко пъти е излизал с материали за това лице, но явно управляващите не се интересуват от тези негативи в обществото. Докога господа управляващи, които не милеете за народа си, ще издигате такива хора като Добрев да управляват такъв голям областен град като Пловдив и да имат още възможности за натрупване на несметни богатства на гърба на народа? Докога? Докога? Симеон Василев и група будни възмутени земеделци

Отговори
11 0
Костурков,

Костурков,

27.07.2023 | 12:04

г-н Зюмбилев минал ли е щателна проверка за благонадежност и необходими качества като ви е предизборен с 209 гласа, а ? Тотев прекали с това нагло кадруване.

Отговори
10 1
Denin

Denin

27.07.2023 | 12:04

Айде бе? Верно ли?

Отговори
5 1
Искам промяна

Искам промяна

27.07.2023 | 11:54

Да, водите промяната в Пловдив към пълен крах. И това ще се докаже с кандидатите ви за кметове и съветници в областта. Пълната подмяна, страхливец! Областния е позор

Отговори
10 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?