Следвайте ни

Ральо Ралев се връща на бял кон в кметството

viber icon

Кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев се връща на работа в понеделник, съобщиха за "Марица" от администрацията.  

Тази новина обаче не е потвърдена официално, а самият Ралев не отговаря на мобилния си телефон, откакто беше арестуван по обвинение за корупционни практики и търговия с влияние. Наскоро той беше пуснат от ареста срещу баснословна гаранция от 150 000 лева.

Инж. Ралев не е отстранен от длъжността "кмет" и от 30 май, когато беше арестуван, чрез адвоката си пуска заявления за отпуск и назначава временно изпълняващи длъжността му  в "Северен". 

Функциите на районния  кмет  до преди няколко дни изпълняваше неговата заместничка Лариса Кътова, а в момента районът се  ръководи  от другия  му заместник Калоян Георгиев. Заповедта му изтича в петък, на 11 октомври. Засега няма друга заповед.

"Инж. Ральо Ралев е бил в кметството вчера, но не сме се виждали, защото имах ангажименти навън. Не знам, дали ще се връща на работа", каза Калоян Георгиев.

В Общинския съвет засега не е получено уведомление кой ще управлява  район "Северен",  след като изтече заповедта за временното назначаване на Калоян Георгиев.

Председателят на местния парламент Савина Петкова обясни, че законът не забранява на инж. Ральо Ралев да се върне на работното си място, тъй като той не е отстранен от длъжността. За отстраняване на служители на изборни длъжности в подобни случаи решава съдът.  Такова решение засега няма. 

Адвокатката на районния кмет Сузана Алекова заяви, че не е упълномощена да говори пред медии за Ральо Ралев. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?