Следвайте ни

Първата цел на БСП - балотаж

Николай Радев остава фаворит на градската организация, Пламен Узунов пасува засега

viber icon

Лидерът на групата в Общинския съвет Николай Радев събра най-много номинации за кадидат-кмет и за участие в съветническата листа на провелите се районни конференции на БСП в Пловдив. В рамките на седмица червените успяха да отчетат резултатите от евроизборите, да издигнат кандидати за местния вот през есента и да начертаят програми по квартали.

 

След Радев на второ място по номинации за кмет на Община Пловдив е Минка Сърнешка от Обединението на жените социалистки. На партийните конференции в „Източен" и „Тракия" се прокрадна и кандидатурата на президентския съветник Пламен Узунов.

 

„Не съм получавал оферта и никой не е разговарял с мен. И аз чух, че са ме номинирали за кандидат-кмет, но никой не ме е питал. Не знам как така са ме номинирали, без да ме познават. Изненадан съм, че някой се е сетил за мен. Аз не съм заявявал изобщо такива намерения", заяви Узунов пред „Марица".

 

Социалисти коментираха, че Николай Радев безапелационно се очертава като най-вероятният кандидат-кмет. Аргументите в негова полза са политическа компетентност, задълбочен опит в местния парламент, умения да ръководи и да отстоява обществени позиции с математическа прецизност. Директорът на Пловдивската английска гимназия се гордее най-много с успехите на своите ученици - лауреати от множество национални и международни състезания и олимпиади по математика и информатика. Упорито вярва, че възпитаниците му, реализирани и пръснати по света, един ден ще се завърнат в родината си.

 

„А Пловдив има всички дадености да се превърне в предпочитано място за живеене", категоричен е Николай Радев, защото познава общинските предпоставки за това в детайли. Убеден е, че може да доведе промяната в града на тепетата, тъй като в центъра на всяка негова идея и действие ще бъде човекът.

 

„Човекът като професионална реализация, като културна, образователна и градоустройствена социализация, като здравна сигурност и обществена закрила", уточнява математикът управленския си алгоритъм за Пловдив.

 

Необходимото, но задължително условие за превръщането на тези параметри в обективни резултати според него е политическата воля. „БСП винаги е показвала своята загриженост към хората. С характер и мъжество можем да превърнем думите в дела", убеден е Николай Радев. 

 

Окончателното решение на пловдивски терен ще бъде взето на градската конференция на БСП, която ще се проведе на 7 септември, събота, от 10 часа в зала „България" на панаира.

 

Програмата на делегатите предвижда анализ на евроизборите, приемане на предизборна платформа за местните избори и подреждане на съветническата. Форумът само ще утвърди кандидатурите за районни кметове, излъчени от районните конференции. Според областния лидер на социалистите Георги Гергов първата цел на вота в Пловдив е кандидатът на БСП да стигне до балотажа. "Нека ние си свършим нашата работа, а после народът ще реши", коментира Гергов пред "Марица". 

Руслан Йорданов

Руслан Йорданов

Журналист - екип "Култура"

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Южен

08.08.2019 | 21:19

На Николайчо му е през дядовия за БСП. Единственото нещо, което го интересува е личното себеустройване. Счита, че до пенсия трябва да е съветник и сега вижда тази възможност по този начин. Иначе на актива на БСП е омръзнал до крайност. Да видим Гергов дали ще му се вържи. Защото и кампания трябва, а с Кольо това е сложна задача.

Отговори
1 0

Славчо от "НФСБ за Валери Симеонов"

07.08.2019 | 02:10

Бати Кольо, моля ви се да ме подкрепите с Бати Гошо Гергов и имате няколко заместник кмета и няколко шефски места на Общински фирми! Лапане за всички ще има от сърце другари, само ударете едно рамо, че тоя мръсник Тотев ни остави гладни да се скитаме немили недраги!

Отговори
1 0

Радев от БСП

05.08.2019 | 23:36

Славчо ни ще гласуваме за тебе, бъди сигурен! После ще разпределим Общината както преди 12 години. Ама при тоя прост Тотев гладни щеше да умрем, ама ти си наше момче, комунистче! Гергов винаги е говорил само хубави неща за тебе.

Отговори
1 1

Майнатаун

05.08.2019 | 23:33

Кво да ги мислим комунягите? Още щом, като бат Бойко си тури въжето на шията, като махна Тотев от надпреварата и на БСП им стана ясно, че имат огромна възможност да вземат отново града. И двата пъти когато Тотев би Славчо, червените в града 120% гласуваха за Атанасов, но все не бяха достатъчно. Половината гласуваха по партийна заръка, а другата половина просто щото Славчо е червен дори в гъза, няма как да е друг, след като е Политически офицер от БНА, т.н. ЗКПЧ. При бай Тошо такъв не можеш да станеш , ако дядо ти не е убивал българи на 09.09.44. Когато Славчо скъса договора с ГЕРБ БСП влязоха в Общината през парадния вход и управляваха 4 години!

Отговори
1 0

честито

02.08.2019 | 22:41

Шефът на транспортна фирма „Автотранс 2000“ Димитър Чолаков събирал пари за подкупи на общинари от останалите превозвачи. Това скандално разкритие направи управителят на „Хебросбус“ Веселин Дошков. По думите му парите са събирани за общинския съветник Николай Радев. Според Дошков пари са събирани за решаване на проблеми със субсидии, за преразпределяне на средства останали от карти и различни проверяващи. Сумите са варирали между 2 и 5 хиляди лева.

Отговори
2 0

ало, БСП

02.08.2019 | 21:31

Човекът не е от Пловдив, пришълец е, доста болнав и силно пристрастен към алкохола. Къде сте тръгнали с него да агитирате пловдивчани.

Отговори
4 0

Пловдив

02.08.2019 | 17:27

Най-добрата кандидатура, с много голям шанс за успех! Дано спечели, та Пловдив най-после има истински кмет!

Отговори
0 2

Независим

02.08.2019 | 15:26

Браво,силна Кандидатура.Успех.

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?