Приятелските кръгове на Тотев вън от Общинския съвет

Ще има ли промяна в управлението на Пловдив. Това е основният въпрос, който изкушените от градската политика си задават след разместването на върха. 

Пловдив има нов кмет, а в Общинския съвет няма нито един от героите от разследванията на "Марица", в които осветлихме действията на приятелските кръгове в местната власт. 

Кои са липсващите от „съзвездието” на вече бившия градоначалник Иван Тотев.

Зад борда остана групата около директора на ВиК Спартак Николов. Шефът на държавното дружество, чиято фамилия се оказа собственик на редица бивши общински имоти, крепеше Иван Тотев в Общинския съвет заедно със заместничката си Ани Лавчиева и Вихър Захов, който е шеф на охрана в държавното дружество. Тепърва ще се разбере дали Спартак Николов загуби само мястото на общински съветник, или ще се раздели и поста си във ВиК.

С местната власт се раздели и Радослава Ташкова - съпруга на депутата от ГЕРБ Атанас Ташков, станал известен с разпространения в социалните мрежи аудиозапис, в който громи премиера Борисов и Здравко Димитров и обяснява, че гербаджиите в Пловдив са си "цветановисти". Ташкови са близки приятели с бившия кмет. Радослава бе  дясната ръка на Тотев в Общинския съвет в продължение на два мандата като председател на групата на ГЕРБ, зам.-шеф на местния парламент и секретар на пловдивската партийна централа. Благодарение на добрите си позиции на фамилията във властта братът на Атанас Ташков се оказа успешен предприемач и придоби за по-малко от 300 000 лева бивш общински имот в парк Лаута, където днес се строи 10-етажен билдинг.

От  групата на ГЕРБ отпадна Веселин Маневски. „Марица” подробно писа за скандалите, свързани с директорския му пост в най-голямото държавно предприятие в региона НЕК - ВЕЦ, а след това и за отстраняването му от длъжността.

Извън Общинския съвет е проф. Даниела Дженева, чийто син Кирил Велчев най-напред бе назначен за шеф на дирекция „Култура”, а след това стана и изпълнителен директор на общинската фондация „Пловдив 2019”.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?