Следвайте ни

Предприемачи: Ральо Ралев се самозабрави, искал е подкуп

viber icon

Сигнали, че са „рекетирани” от кметството на „Северен”, са подали няколко строителни предприемачи, не само един, така коментират случая с арестувания кмет на район "Северен" Ральо Ралев в гилдията.  

Едната версия е, че това е компромат срещу кмета Ралев, нещо като разчистване на пътеките, понеже името му било спрягано около предстоящите кметски избори.

По-убедителна обаче е другата версия, че въпросните инвеститори действително са срещали затруднения с администрацията на Ралев, когато одобрявали инвестиционните проекти им в района му. Тогава се стигало да  „разговор на четири очи”, че преписките им могат „да минат” по каналния ред, но срещу съответното заплащане, разказвали потърпевшите.

«Кметът Ралев се замозабрави в последно време, искал е подкуп и вероятно не е преценил кой е насреща му. Така някой в крайна сметка му е скроил шапката”, предполага  инженер от строителна фирма под тепетата.

Хипотезите в бранша се доближават до думите на премиера Бойко Борисов,  че той лично е подал сигнал за арестувания кмет.

Преди около четири месеца министър-председателят е повикал шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и му е връчил уличаваща папка с документи за Ралев. Ставало дума за изнудване на местен строителен предприемач. Той отишъл при Борисов и му разкрил за рекета. Въпреки че Ралев е от ГЕРБ, премиерът наредил на Пламен Георгиев да се действа бързо и да се съберат необходимите доказателства за престъпната дейност на кмета.

Същата афера като Иванчева - районен кмет, който изнудва строителни предприемачи и прибира тлъсти рушвети, обобщават разследващите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Е

Е

05.06.2019 | 13:36

Ральо си е изпечен мошеник още от едно време. Защо го изгониха от риосв и хеи - заради взяточничества както казват руснаците.

Отговори
0 0
преебаха града трайно!

преебаха града трайно!

01.06.2019 | 09:39

нормално,,,мамамта му е..ха на Пловдив алчните копленца, а на даващите подкуп няма ли кой д аим търси отговорност??!!!

Отговори
1 0
Колю Фичето

Колю Фичето

31.05.2019 | 21:40

Предпримач лесно пари не дава.То затуй и новите жилища се плащат 40% под масата,що да пълнят бадева бюджета?

Отговори
5 0
Айде да ви видим.....

Айде да ви видим.....

31.05.2019 | 17:59

Абе , нека да ебат , ама да не крадат.А Тотя се оля. Сега гепили тоя дребен мишок и голямата работа станала.Що не гепят големия крадлив плъх Ванката.

Отговори
19 1
инспектора

инспектора

31.05.2019 | 17:27

следващия да го щракнат при любовницата му - ете това ще е радост за народа.

Отговори
14 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?