44

Право на отговор: Властта в Общината настройва клубовете един срещу друг с действията и бездействията си

Благодаря на редакцията на "Марица", че е забелязала, че един представител на ОбС Пловдив откликна на ескалиращ проблем, роден от действията и най-вече бездействията на Общината. Прав сте, че решението е ясно - изграждане най-после на новия общински басейн, който не просто бе обещан от ГЕРБ предизборно през 2019 г., а и първа копка имаше. Басейн, който трябваше да е готов за 2 г. - според обявената и приключила с избор на строител обществена поръчка. 

Но, моля, уважаеми Руси, не с манипулации!  

Никога, никъде, по никакъв повод не съм споменавал, че Йосиф Миладинов плува в коридор с още 7 деца, защото спортисти от новия клуб на ВСИ са дошли в басейн "Младост". Това Ви твърдение е невярно. Вярвам обаче, че колкото повече басейнът се претъпква, ако изобщо има накъде, това вреди и на спортисти като олимпиеца и шампион Миладинов, и на децата, които мечтаят да са като него, могат да бъдат и тренират здраво.

Второ - никога не съм квалифицирал някого като силен или слаб, още по-малко като кадърен или некадърен. И това Ви твърдение е невярно. Напротив ​-възмутих се от възможността даден клуб да дели децата. Според Вас добре ли е и за същите тези деца да плуват в претъпкания “Младост”, а не в басейна на клуба, вписан в лиценза му, където ​- никой не спори - условията са по-добри? 

Трето, никога, никъде, по никакъв повод не съм наричал собственика на новия плувен клуб "лош човек" или "играч от задкулисието". Това е неистина, меко казано. 

Властта в Общината е тази, която настройва клубове едни срещу други - с действията и бездействията си. И страдат и децата, и спортът. Ако ангажирането ми с темата заслужава въпрос “кога е станал Нешка Робева на плуването”, така да е. 

Склонен съм да се съглася, че ОбС не е свършил достатъчно, за да принуди кметската администрация да си свърши работата. Но не общинските съветници, още по-малко от опозицията, пишат бюджетите. Пише ги администрацията, приема ги мнозинството. При милиони санкции по европроекти, при дадени милиони за частен градски транспорт без отчетни документи и прочие - да се твърди, че няма пари за басейн е нахалство. А ако Общината иска равни условия за всички плувни клубове, логиката не е да задълбочава проблема с “Младост”. А например, да ангажира частна база, която да предостави на всички спортни клубове. Ето едно възможно временно решение. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Филип

Филип

22.09.2021 | 19:29

Нищо подобно. Г-н Иванов като пише да мисли. Не после да се опитва да си изписва вежди. Постът му съдържаше обидни квалификации по отношение на децата от ВСИ. Директно беше написал, че това са най-слабите плувци на ВСИ, които умишлено клуба ги праща да плуват в Младост. За съжаление г-н Иванов не е от спортистите, които спорта не е успял да ощети умствено.

Отговори
1 3
Защо

Защо

22.09.2021 | 16:23

Защо все още никой от ВСИ не взема отношение по казуса и не обясни тяхната гледна точка. Ами само нападат този или онзи. Все повече ми заприличва на политическа игра. И май КАУЗА ЗА ПЛОВДИВ са основните играчи в лицето на зам.кмета.

Отговори
3 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

21.09.2021 | 13:15

Много се надявам Йордан Иванов да бъде издигнат за кмет от ДБ на следващите избори. Много хора разбраха по грешен начин това, което е написал включително и главния редактор на ,,Марица".Хубаво е, че все пак се дава право на отговор в сайта.

Отговори
12 8
Ако

Ако

21.09.2021 | 12:58

Ако проекта не беше започнал от Тотев щеше да има шанс. Зико спира всички проекти на Тотьо. Същото е и с Дондуковата градина и с бул. Северен. Егото е по силно от логиката.

Отговори
7 6

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?