49

ПП-ДБ питат кмета законна ли е оградата на Небет тепе

С кое разрешение на НИНКН е поставена ограда на археологическия комплекс „Небет тепе“ в Пловдив? Питането е на съветниците от ПП-ДБ в ОбС на Пловдив и е насочено към кмета Костадин Димитров. То ще бъде прочетено по време на днешното заседание на ОбС на града.

Небет тепе, признато за паметник на културата от национално значение, заедно с Джамбаз тепе и Таксим тепе формират Трихълмието, по-известно като „Старинен Пловдив“. То е едно шестте тепета, запазили се до наши дни, около които е построен Пловдив. 

Освен това, археологическият комплекс е едно от емблематичните места на втория по големина град в страната и една от любимите дестинации за разходка на местните и на туристите, припомнят Йоно Чепилски, Владимир Славенски, Веселина Александрова, Веселка Христамян, Добромира Костова и останалите от групата.

Няма яснота и предвижда ли се изграждането на други заграждения на Небет тепе в рамките на проекта за реконструкция, ще има ли режим на достъп до комплекса и ако да - в какъв часови диапазон, и обмисля ли се след петата година  да се въведе такса вход, питат още съветниците.

Питането на групата вече е входирано. От ПП-ДБ в Пловдив са категорични, че  прозрачността по темата е изключително важна и настояват за отговори в законоустановения за това срок.

 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
ППДБ с претенциите и лиготиите си да търсят под вола теле,ще престанат

ППДБ с претенциите и лиготиите си да търсят под вола теле,ще престанат

05.03.2024 | 11:22

Ли вече с дразгите или като не могат да си седнат на гъ’дж@,да ги застави народът най-сетне?!Само се чудят как да разлайват всичко,нищо друго!

Отговори
3 1
питащ

питащ

29.02.2024 | 15:20

Оградата е повече от необходима,лошото е,че не я направиха *нашите хора* от пп-групата,май!

Отговори
3 2
От Гребната база

От Гребната база

29.02.2024 | 08:23

Да не би да има мераци за приватизация на Небеттепето, от някой новоизлюпен червен ЦЪРBУЛ, назначен от Партията и ДС?

Отговори
15 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?