965

Посрещнаха Борисов в "Св. Св. Кирик и Юлита" с камбанен звън ВИДЕО/СНИМКИ

С камбанен звън беше посрещнат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в манастира "Св. св. Кирик и Юлита" край Асеновград. На входа първи го приветстваха пловдивският митрополит Николай и кметът Здравко Димитров.

"Тук сме, за да видят всички хора как се грижим за манастирите. Радвам се, че има толкова млади хора", каза Борисов. Той беше придружаван от голяма група активисти на Младежи ГЕРБ.

Дядо Николай благодари на бившия премиер за грижите, които правителството му и той лично полагаха за църквата.

Той благослови Борисов и младежите и ги разведе из манастира като разказа историята му. След като е бил отнет от църквата комплексът е бил превърнат от комунистическата власт в туристически комплекс, там е имало и заведение.

През  80-те години манастирът е предаден на Съюза на архитектите, които я ползват за база дълги години. След това държавата го е върнала на БПЦ, а с помощта на правителството на ГЕРБ светата обител е обновена. . „Тази колона с издълбан в нея сърп и чук я оставихме, за да напомня как са се гаврили с вярата“, обясни митрополит Николай след като отмести един от църковните столове. 

Лидерът на ГЕРБ изслуша обясненията на митрополита за реликвите, които се пазят в него, както и за богослуженията, запали свещ и се възхити на красивата гледка към Тракийската низина от една от красиво обзаведените зали на горния етаж.

След като експремиерът разгледа манастира, за чието възстановяване неговото правителство е дало пари, той отбеляза, че кандидат-президентът Румен Радев се възползва от безплатно отразяване на медиите и това говори много за морала му. "Защо не отиде служебният премиер в Брюксел, а той безплатно се възползва от отразяване, което струва хиляди левове по време на кампанията. Това, което и днес прави. Решил днес, че си прекратява кампанията, вика министрите и вие го отразявате на живо“, заяви още Борисов. И попита като какъв Радев свиква министрите.

„Той трябваше да издаде указ и да освободи здравния министър Стойчо Кацаров. Днес те имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност. Казват, че е удължена, но най-важното е ваксината да е безопасна и ефективна. Питам тези, които вършат това престъпление, защо продадоха хубави ваксини в срок? Ваксината може да е безвредна, но дали е ефикасна“, запита Борисов и даде пример с киселото мляко, което е извън срок, но става за консумация.

Експремиерът добави още, че в разгара на пандемията неговото правителство е постъпило отговорно като е спряло „Астра Зенека“ при информацията за странични ефекти и е осигурило 3 млн. дози други ваксини. 

Той разкритикува служебното правителство и за въвеждането на "зеления сертификат", защото по думите му това създавало измамно чувство за сигурност и изтъкна, че когато правителството на ГЕРБ е призовавало хората да се ваксинират, Радев се е смеел. „Помните ли на Шипка каза, че няма коронавирус“, коментира Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ припомни, че директорите на всички големи болници, проф. Балтов, проф. Ангелов, са се ваксинираха публично, за да дадат пример. "А Радев обявява, че се имунизирал, когато още не имало ваксини. Корнелия Нинова пък призна, че не се е ваксинирала", добави още той.

Експремиерът се възмути и от сагата с кораба "Вера Су" и прекратената операцията, заради скъсано въже. Според него служебният кабинет е станал за смях, че повече от месец не може да намерят въжета и влекачи, за да го изтеглят. "От джипката едно въже да им пратя да вържат кораба", пошегува се Борисов. 

 

Той припомни думите на шефа на АИКБ Васил Велев, че близо 100 милиона лева са откраднати от разликата в цената на тока. „88 милиона, той го каза и това не е новина за вас. Ние им дадохме модел, който смятаме, че е справедлив и работещ. Понеже виждам, че ако не е за краденето, защото почвам да си мисля, че държат високите цени, за да крадат, готов съм да изпратя Делян Добрев, където трябва“, обяви Борисов.

По думите му вече няма партия, която да не иска вече оставката на Стойчо Кацаров, а единственият ход на Радев оставал само да извади Рашков с поредния гаден компромат.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
35 коментара
Ерхан

Ерхан

26.10.2021 | 19:22

Само Бате Бойко. Мрете от яд фенчета на бъдещия затворник Радев. Борисов тоя път ще оправи отзад и Рашков. 14.11.2021Г. ИДВА нещастни комуняги

Отговори
1 2
СРЕЩНАХА СЕ И СЕ СЪБРАХА!

СРЕЩНАХА СЕ И СЕ СЪБРАХА!

25.10.2021 | 01:18

КОГАТО РОЛЕКСА СРЕЩА ЧЕКМЕДЖЕТО!!!ТЪРСИХА СЕ, НАМЕРИХА СЕ И СЕ РАЗБРАХА! И НЕ САМО ТОВА - ОСКВЕРНИХА СВЕТА ОБИТЕЛ, КАТО НИКОЛАЙ ЛИЧНО ВЪВЕДЕ В ХРАМА, ЧЕ МУ БИХА И КАМБАНИ, ЕДИН ПРЕСТЪПНИК - КРАДЕЦ И УБИЕЦ /СПОМНЕТЕ СИ ЧАКЪРА, КОЙТО БЕШЕ УБИТ ПО ЛИЧНАТА ЗАПОВЕД НА МУТРАТА БОРИСОВ, В КАЧЕСТВОТО МУ НА ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР И МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ ОТ НАШИТЕ ПАРИ/. ГЕНЕРАЛ РАДЕВ Е ДЕЙСТВАЩ ПРЕЗИДЕНТ, НЕУВАЖАЕМА МУТРО И КАТО ТАКЪВ МЕДИИТЕ ГО ОТРАЗЯВАТ "БЕЗПЛАТНО", КОГАТО ВЪРШИ РАБОТАТА СИ НА ПОЛЗУ РОДУ. АМИ БАНКЯНСКАТА МУТРА, КОЯТО НЕ МИРЯСВА ДА СЕ ПЪЧИ ПО ТЛЪСТО ПЛАТЕНИТЕ, А МОЖЕ БИ НЕГОВИ ЛИЧНИ МЕДИИ, КОЛКО ПЛАЩА ВСЕКИ ДЕН ДА ГЛЕДАМЕ ПРОТИВНОТО МУ ТУЛОВИЩЕ И СУРАТ И ДА СЛУШАМЕ СКВЕРНИТЕ МУ НАГЛИ ЛЪЖИ И ПРОСТАЩИНИ. А? Е, АРЕ, МАНИ СЕ БОКО!!! РАШКОВ, СПИШ ЛИ? БОКО Е НЕ САМО ГАНГСТЕР, А И ИЗВЪРШИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, КАТО ОБЯВИ, ЧЕ ХОРАТА СЕ ВАКСИНИРАТ С ВАКСИНИ С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ. ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО СМИСЪЛА НА ЗАКОНА И САБОТАЖ И ОЩЕ ВЕДНЪЖ НАСАЖДАНЕ НА НАГЛАСИ СРЕЩУ ВАКСИНИТЕ!

Отговори
11 2
УФО

УФО

24.10.2021 | 20:49

НИКОГА В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ОФИЦИАЛНО И ДЕМОНСТРАТИВНО ЦЪРКВАТА НЕ Е ОБСЛУЖВАЛА, ВЪЗХВАЛЯВАЛА И РЕКЛАМИРАЛА ДЪРЖАВНАТА МАФИЯ В ЛИЦЕТО НА ШЕФА И!!! СЕГА РАЗБИРАМ ЗАЩО ВСЕ ПОВЕЧЕ ПЛОВДИВЧАНИ БЯГАТ ОТ ИЗТОЧНО ПРАВОСЛАВНАТА ВЯРА И СЕ ПРЕНАСОЧВАТ КЪМ РАЗНИ СЕКТИ!!! ТОЧНО ТОЗИ С ОЧИЛЦАТА И ЧАСОВНИКА РОЛЕКС И ТИКВАТА НЕ ЗНАМ КАКВО ОБЩО ИМАТ С БЪЛГАРИЯ И ХРИСТИЯНСТВОТО ?! АПРОПО - РОЛЕКСА Е БЪДЕЩИЯТ ПАТРИАРХ - ЖАЛНА НИ МА.................!!!!!!!!!!!!!! ВЕРВАЙТЕ МИ!!!!

Отговори
15 3
МИтрополит, МУТРОполит, мутроПОЛИТИКан без монашеско име!

МИтрополит, МУТРОполит, мутроПОЛИТИКан без монашеско име!

24.10.2021 | 22:05

Разложението на България най-ярко личи в такава чудовищна сценка: Изчадието на потомствената комунистическа Номенклатура, парашутиран от БКП да коли/беси из Румелия от Коньовица даже НЕ Е МОНАХ, никога не е помирисвал мансатир не само, той НЯМА МОНАШЕСКО ИМЕ задължително при пострижението. Кара с даденото му от татенцето Бияч-БАРЕТА по рождение. Сцената е харизаната от *р*восъдието на *р*вославието Международна Академия по Архитектура =МАА= изградена на свлачището с едни изсипани обори около църквица с по-свестни темели с огромни РАЗНОСКИ ИЗЦЯЛО ОТ ДЖОБА НА БЪЛГАРСКИТЕ АРХИТЕКТИ които отчисляваха десетилетия наред половината от всеки хонорар в съюзната хазна на САБ. Без нито стотинка църковна, нито държавна. Проектирано от пловдивчанина арх. Любо Шинков “във стил” да прилича на манастирски комплекс изцяло наново от белия лист на чертежа, и наречено САН КИРИКО заради чужденците от сбъркана куртоазия. (Апартаментите в Тракия, Люлин, Младост и те не са върху “тяхна си” земя, ала ИМОТЪТ е собственост на тоя, който го е платил, попе!) В ГЕЕНАТА ОГНЕНА ЩОМ НАСТЪПИ ВИДОВДЕН! АКО ВЯРВАТ тъкмо тези нашенски жреци и шамани от сибирската българосъветска отцепена секта Гундяевна от изконната византийска константинополска нам майчина православна Катедра. Срамота, какво кощунство! Светотатство! МУТРО’ПОЛИТ’икан безочливо възхвалява МУТРА, след като оня ден във Враня облиза Симеона . . . Дъно няма ли, о, майко мила Българио!

Отговори
8 2
Герголюб БАРЕТОВ: мутроПОЛИТИКан без монашеско име!

Герголюб БАРЕТОВ: мутроПОЛИТИКан без монашеско име!

24.10.2021 | 22:09

Режимът БоБо, БоБо2 и най-вече БоБоТРИ гласеше чрез задължително “веро”учение на младите от попадии на заплата да ни превъзпита във НАЦИЯ ОТ ПОСЛУШНИЦИ. Сякаш не ни стигаше половин век задължителна комун. ИДЕОЛОГИЯ. СТИГА! Свобода на съвестта!

Отговори
6 2
БЕСОВЕ  = фанатизирани религиозници! Стига джихад!

БЕСОВЕ = фанатизирани религиозници! Стига джихад!

24.10.2021 | 22:13

Светът се е напатил от разбеснели се фанатизирани религиозници, “идиолози” от всевъзможни разцветки кой от кого по-праведен, готови да режат глави, ръце и клитори и да бомбират Света със взрив. СТИГА! Нека да ги загърбим! Тяхната / неговата ЛУДОСТ се крепи върху нашето внимание

Отговори
5 2
БАЙ Ставри

БАЙ Ставри

24.10.2021 | 17:09

А аз го чакам скоро в централния Софийски кауш, заедно с орда загорели манаф.и . И тиквата да внимава покрай хелоуйн да не го изтърбушат и да му палнат свещичката.

Отговори
21 4
Дийй!

Дийй!

24.10.2021 | 17:32

Не се вижда Данка Калпазанка! Къде е? Няма го и Ванчо обратното на острото! А къде е МеНдаа! А пролетарския поет и "антикоммунист" Пачо Гърнето! Май са изпаднали от коня!

Отговори
22 2
3,14

3,14

24.10.2021 | 17:07

Мутрата е болен,луд,ненормален,лъжец!Веднага трябва да го приберат или в лудницата или в затвора,защото продължава да излага България!Да пукнеш,дано,човекоподобно изродче!

Отговори
23 3
Нако

Нако

24.10.2021 | 16:19

Колкото и да плюете и да се пените на Бойко не може да му носите шапката само,нещастни платени тролчета.

Отговори
7 32
Емо

Емо

24.10.2021 | 19:21

Нако ли си ,къв си,не разбра ли че ББ е бита карта.С тези 20-23% на избори,няма да помирише повече власт.

Отговори
11 3
УФО

УФО

24.10.2021 | 20:52

И ТИ ЛИ ВУТЕ ЯДЕЖ ОТ ЯСЛАТА НАРОДНА - ????

Отговори
4 2
мафия

мафия

24.10.2021 | 15:08

Босът на Камората и бандата му.

Отговори
35 6
Нако

Нако

24.10.2021 | 16:17

Главата ти е боса платен трол червено зелен...

Отговори
8 21
УФО

УФО

24.10.2021 | 20:55

ЩОТО ЯСНО ОБИЧАШ ЦВЕТОВЕТЕ - АЗ СЪМ УЛТРА ЧЕРЕН БЪЛГАРСКИ ХРИСТИЯНИН ПАЛЕЩ СВЕЩ В ХРАМ , КОЙТО НЕ Е ЕДИН ОТ МОЛОВЕТЕ НА РОЛЕКСА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
6 2
дякон

дякон

24.10.2021 | 14:47

Владико,не обслужвай слугите сатанински!

Отговори
35 7
Пловдив

Пловдив

24.10.2021 | 14:32

Дали ще стигне за Борисов и компания вазелина които получиха срещу обратна разписка или и грес да им пратим.

Отговори
35 7
Той

Той

24.10.2021 | 14:30

Слави е продавач на мартеници и ритъма на чалгата е като турски кючек. Прави си изводи

Отговори
10 15

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?