Последно раздаване за районни кметове в ГЕРБ

Изпълнителната комисия на партията обявява имената на кандидатите до края на седмицата

Местната централна на ГЕРБ ще решава днес кои кандидати за районни кметове да бъдат предложени на Изпълнителната комисия. На партийните събрания по районите бяха посочени около 40 имена. В обсъждането ще участват областният управител Здравко Димитров, който вече е утвърден лично от премиера Бойко Борисов за кандидат за кмет на Пловдив, и сегашният градоначалник Иван Тотев, който е лидер на партията под тепетата.  

"Окончателното решение ще бъде взето от Изпълнителната комисия, но ние имаме действащи районни кметове, които са успешни, и аз съм сигурен, че голяма част от тях ще повторят мандата. В някои райони ще има предложения за нови кандидати”, каза Тотев.  Сред успешните районни кметове според него е Костадин Димитров на „Тракия”, който е вдъхнал живот на „Лаута”, засадил е най-много дървета, благоустроил детски и спортни площадки, както и междублокови пространства.   

Георги Стаменов на "Централен" също е с реален шанс да бъде утвърден за кандидат- кмет на ГЕРБ за района. Същото се отнася и до Николай Чунчуков в "Източен".

За другите три района обаче ще има нови кандидати. 

Нови претенденти със сигурност ще бъдат посочени  за "Северен", чийто кмет е в ареста, и  "Южен", където ГЕРБ загуби изборите през 2015 г. "Южен" се управлява от Борислав Инчев /ВМРО/. Сред номинираните на събранието на ГЕРБ в района с по-големи шансове е Георги Юруков, който е организационен секретар на районната организация. На събранието беше издигнат и шефът на фондация "Пловдив 2019" Кирил Велчев, загубил изборите за същия пост през 2015-а. Кметското място в "Кючук Париж" е било предложено на общинския съветник от ГЕРБ и Атанас Узунов, но той е отказал. 

Фаворит за "Северен" е директорът на "Градини и паркове" Стоян Алексиев. Промяна не е изключена и за "Западен", чийто кмет Димитър Колев има опонент в лицето на Тодор Тодоров, шеф на отдела за обществени поръчки на "Стефан Стамболов" 1. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?