Пловдивските социалисти обсаждат „Позитано“ в защита на Гергов

Пловдивските социалисти показаха мощна подкрепа за лидера си Георги Гергов заради апаратната атака на “Позитано” 20 да го изключи от БСП, съобщава вестник "Труд".

Те обвиниха Корнелия Нинова в мутренско управление на партията и налагане на костовистки режим в червените редици.

Само часове по-късно от централата на Столетницата разпространиха кратко съобщение, че са “събрани са необходимите подписи за приемане на решение за изключване на Георги Гергов от БСП”. Това би трябвало да означава, че от 186 членове на Националния съвет на БСП, за изключването му са събрани поне 94 подписи. “По казуса Гергов се произнесоха всички висши контролни и колективни органи на партията - Общопартийната контролна комисия, работната група по случая, Изпълнителното бюро и Националният съвет на БСП”, се казва още в краткото съобщение на пресцентъра на Нинова.

По-рано членовете на Градския съвет на БСП-Пловдив заявиха, че пристигат в София утре пред централата на БСП на “Позитано” 20, за да връчат писмената си позиция си в защита на Гергов.

“Надяваме се на среща лично с председателя на партията Корнелия Нинова, нека да слезе при нас, ние ще сме в 11,00 часа пред “Позитано” 20”, обявиха червените под тепетата днес на извънредна пресконференция.

В позицията си, която утре ще връчат в централата на БСП, от БСП-Пловдив заявяват, че ръководството на “Позитано” 20 “нарушава системно устава на партията и ръководи партията с интриги, натиск и заплахи в мутренски стил”.

“Ние, социалистите, нямаме право да мълчим, защото с мълчанието на добрите хора фашизмът порази света. Ние, пловдивските социалисти, няма да мълчим и не се страхуваме да се изправим срещу мутризацията на Партията от настоящото тясно ръководство!”, категорични са от БСП-Пловдив. “Ние, пловдивските социалисти, сме горди наследници на антифашистката кауза, на русофилството и на социалистическата идея! Затова това е нашата битка! Да предпазим Партията от командирския костовистки стил, който се опитват от “Позитано” 20 да наложат в БСП!”, се казва още в позицията им.

“Ръководството на БСП в лицето на Нинова в момента обслужва само ГЕРБ, отстраняват се хора, които работят за идеите на партията - беше атакуван успешният ни кмет на Перник Станислав Владимиров, сега на ред е Георги Гергов”, обявиха председателите на районните организации на БСП под тепетата.
“Предупреждаваха ни, че ако не работим за избирането на Корнелия Нинова за председател на БСП, на нас “ще ни се случат някои неща”, каза Костадин Беларев, председател на БСП в район “Южен”. “Решението за изключването на Георги Гергов обслужва чужди, а може би и лични интереси”, обяви д-р Атанас Баташки, председател на БСП в район “Северен”.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
16 коментара
ГЛУПАЦИ

ГЛУПАЦИ

16.01.2021 | 22:42

КОЙ НЕ СИ ПОМНИ ИСТОРИЯТА, ЯДЕ АКОТО НА ПСЕТА !

Отговори
0 0
ДРУГАРЯ САТАНА

ДРУГАРЯ САТАНА

16.01.2021 | 22:41

ЕЙ ТАКА, СЛУЧАЙНО ВСЕ ПСЕТА НАТРИСАТ В ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ ЗА ДА НЕ МОГАТ ДА ДИГНАТ ГЛАВИ И ДА ЗАРИТАТ СКАПЛЯЦИТЕ - ПУ МИТА :)

Отговори
0 0
местен

местен

09.01.2021 | 17:52

Търновалийски е задължен на Гергов че му спря делата срещу Белнейски .Стои в парламента за да си държи имунитета .Всички участвали в протеста пред Позитано 20 нямат място в БСП .

Отговори
0 0
пенсионер

пенсионер

09.01.2021 | 17:48

Сорганизирания платен протест на Пловдивските членове на БСП срещу Нинова доказаха че търсят лична изгода от Партията .

Отговори
0 0
Христо Христов

Христо Христов

08.01.2021 | 18:11

Искам само едно , да кажа на защитниците на Гергов , БСП Пловдив губи всички избори . Не го искат хората , в това число и членове и симпатизанти на БСП . Те затова и или въобще не гласуват , или гласуват проформа . И е време блюдолюбците , да разберат , че вече е друго време , да престанат , да дърпат партията назад . Това истината

Отговори
2 0
бгн

бгн

08.01.2021 | 11:05

Николай Радев беше политическо назначение за директор на Английската гимнация с протекциите на Гергов по времето на Орешарски.Конкурсът беше направен така,че Радев да спечели и това всичко го знаят.Така повече неможе.Николай Радев да подава и той оставка и да се маха от БСП.

Отговори
18 0
запознат

запознат

08.01.2021 | 11:17

Радев е десния т...ак ,а Търновалийски левия на Гергов.Езиците им се изтъркаха от лиза...е

Отговори
8 0
Петров ,П. П.

Петров ,П. П.

08.01.2021 | 10:06

Не си заслужава да коментирам г-н Гергов но ще го направя ,нищо лично !Време е той и други около него да се замислят и вземат правилното решение !А то е напускане на партията в която членуват !Защо ?Защото вече много години Пловдивската организация и Обласнтна такава тъпчат на едно незавидно място !Няма никакъв напредък !Г-н Гергов Вашето място и мястото на лапачите около Вас е в историята на БСП !Моля не срамете нашите деди с действията и изказванията си !Намерете сили и го сторете ,моля Ви с най добри чувства ,другарски !Вие и хората около вас нямате и грам представа какво мислят редовите членове и симпатизанти !Още веднъж Ви моля ,сторете го !Запазете ...........................................

Отговори
7 1
коментар

коментар

08.01.2021 | 09:43

Тези на барикадата около Г.Г. са яко тарикати и лапачи, всички са платени партийни секретари и общински съветници назначени от Господаря. Изобщо не са социалисти , а тарикат лапачи, без идеи без никакъв принос за развитието на пловдиската организация. Банда разрушители начело с Господаря, която обаче умело години наред лъже и заблуждава истински социалисти. Е дано това е краят им.

Отговори
10 0
Емо

Емо

08.01.2021 | 03:28

Гергов,вън!!@

Отговори
12 0
Пеева

Пеева

07.01.2021 | 23:08

Следващият изключен от БСП в Пловдив трябва да е Николай Радев, за системни злоупотреби в Английската и Общината и корупция, разкрита от Дошков и не само.

Отговори
12 4
678

678

08.01.2021 | 11:11

Радев освен за софри за нищо друго нестава.

Отговори
7 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?