49

Пловдив решава кой ще е следващият премиер

Традицията повелява: който бие под тепетата, управлява държавата

Резултатите от вота в Пловдив на извънредните парламентарни избори на 2 октомври ще покажат кой ще е следващият премиер на България. Това повелява традицията, установена през последното десетилетие.  

И този път основните претенденти за първа сила в парламента решиха да си дадат лидерски сблъсък под тепетата. Листата на ГЕРБ се води от Бойко Борисов, тази на "Демократична България" - от съпредседателя на коалицията Христо Иванов. Срещу тях се изправя дебютантът ген. Стефан Янев, лидер на "Български възход". От "Продължаваме промяната" и ИТН пък заложиха на новите си остриета. Гроздан Караджов, който бе в основата на развода в правителството на Кирил Петков, е изборът на Слави Трифонов за Пловдив. Листата на ПП пък се води от бившия председател на 47-ото Народно събрание Никола Минчев. 

Ако се спазва традицията, някой от петимата трябва да е следващият премиер на България. От 2009 до 2021 година (с малко прекъсване през 2013 и 2014 г.) Бойко Борисов тръгваше към поста на министър-председател от депутатската листа на ГЕРБ в Пловдив, която неизменно води. След последните парламентарни избори миналата есен пък Кирил Петков, който бе начело на листата на "Продължаваме промяната" под тепетата, оглави правителството на четворната коалиция. 

С по-скромни водачи в Пловдив са БСП, ДПС и "Възраждане", но е малко вероятно някоя от трите партии да излъчи следващия премиер. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
далновиден

далновиден

31.08.2022 | 09:14

Печелившия вариант е Корнелия Нинова! Само тя може да въдвори ред в държавата и да сложи всички на мястото им. Мъжкарана е, личи си че, като малка не си е играла с куклите и парцалите. За съжаление ще сложат пак някой удобен на задкулисието путьо - маслинкин......

Отговори
3 10
С машините си управлява радев, лошо е

С машините си управлява радев, лошо е

31.08.2022 | 07:47

Единственият, който може да се справи с разрухата и хаоса е Бойко. За пореден път трябва да измъкне страната от блатото, ако не искаме студена и гладна зима. Лошо е, че с машините пак ще излъжат.

Отговори
14 13
да бе

да бе

31.08.2022 | 08:36

В блатото газим дълги години точно благодарение на Бойко и всичката корупция, клиентелизъм и връзкарство! Да, Бойко не ги е измислил, но активно работи и за трите през всичките години, когато беше на власт.

Отговори
9 8
Генади

Генади

31.08.2022 | 09:13

Факт - не съм поддръжник на Бойко, но за съжаление в момента ГЕРБ са най-малкото зло.

Отговори
7 6

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?