Следвайте ни

Откриха две нови детски площадки в квартала до Колодрума

Детска площадка, спортно игрище и две тенис маси вече имат живеещите в квартала срещу Колодрума край Асеновградско шосе и ул. "Менделеев". Само на триста метра има още един кът с люлки, пързалки и пейки. Придобивката беше представена вчера от кмета на район "Централен" Георги Стаменов, който символично лисна менче с вода и пожела децата и възрастни да ползват уредите със здраве. 

За благоустрояването на терена е помогнала със средства частна фирма. Това е пример на доброто партньорство между администрацията и бизнеса, каза Стаменов. Със средствата на кметството е подготвен теренът, направена е вертикалната  планировка и е монтирано осветлението. Оборудването е закупено с финансова помощ на Telus, чиито доброволци бяха се включили със собствен труд в благоустрояването на пространството. В съседство има нови жилищни блокове и още два се строят. "Хората, които живеят в този квартал, имат нужда да спортуват и децата им да играят", коментира Георги Стаменов. 

"Кметът  на район "Централен" Георги Стаменов си върши прекрасно работата и е най-подходящият кандидат за поста", похвали го градоначалникът  Иван Тотев. Както "Марица" писа, Стаменов е одобрен от местното ръководство на ГЕРБ за кандидат-кмет на района. "Без него проектът за реконструкцията на Бунарджика нямаше да се изпълни", изтъкна още Тотев.

Ремонтът на тепето е пред завършване и тези дни започнаха да монтират нови указателни табели в парка. Първата табела е сложена до езерото с мечката и е във вид на книга. Тя  разказва на български и английски език за историята на хълма. Другите табели съдържат данни за богатия растителен и животински свят на Бунарджика, а на една от тях са указани маршрутите за разходка и обектите, които посетителите могат да видят.

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?