Следвайте ни

Откриха библиотека за пациенти в Онкоцентъра на  „Уни Хоспитал”

Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център в МБАЛ „Уни Хоспитал”, откри Библиотеката за пациенти. Новата придобивка е  изградена благотворително с цел предоставянето на още по-добри условия в лечебното заведение. Грижата за пациента през 21 век е комплексна и изисква посрещане както на медицинските, така и на психологическите и социалните нужди на пациентите.

Още от самото си създаване Онкологичният център следва тази политика и поставянето на началото на Болничната библиотека е поредната инициатива в името на цялостното и най-съвременно предоставяне на здравни грижи. Библиотеката е резултат от съвместните усилия на д-р Росица Кръстева, Командерия "Княз Борис Първи" към Велик Приорат - България на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим и ИК Гея-Либрис. В отговор на специфичните психосоциални нужди на пациентите, особено на онези, на които е необходим по-продължителен болничен престой, Библиотеката предлага разнообразие от заглавия, като по този начин се дава достъп до висококачествена литература за широк кръг от читатели. В празника по откриване на Библиотеката, който съвпада и с третата годишнина на Отделението по медицинска онкология, участие взеха изгряващите звезди по спортни танци Антон Анев и Виктория Георгиева.

Подарък от исторически издания, свързани с родния край и приветствие, отправи д-р Красимира Чачова-Ранчева, управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“. Обещание да продължат да попълват Библиотеката дадоха Галя Кръстева, изпълнителен директор на ИК Гея-Либрис, както и Светлана Тилкова – Алена и проф. Юлия Николова от Командерия "Княз Борис Първи" към Велик Приорат - България на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим. Книги и цветя подариха и пациенти на д-р Кръстева, които изказаха огромната си благодарност към нея и екипа ѝ.    
Създаването на Болнична библиотека на територията на Онкологичния център приобщи „Уни Хоспитал” към групата на високо развитите и социално отговорни болнични заведения, чийто брой все още не е достатъчно голям, дори в световен мащаб.

Румен Златански

Репортер - екип "общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (1)

кака Мара, бъдещ пациент

08.08.2019 | 21:49
0 0

Много е важно болните да са добре информирани за болестта си, както и за етапите до крайната фаза.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?