Следвайте ни

Окончателно: Кметът на Стрелча остава на поста си

viber icon

И Окръжният съд отказа да отстрани от поста кмета на Стрелча Стойно Чачов, съобщи Марица Пазарджик. Решението бе взето днес от тричленен състав. Роля за този изход изиграха основно два факта. Първият – че кметът си е пуснал молба за 50 дни отпуск, считано от днес, за да няма съмнения, че ще се опита да попречи на разследването или да повлияе на свидетели. Освен това показанията на свидетел, че на нарочна среща Чачов се е заканвал на служители, бяха напълно опровергани от други двама свидетели, разпитани в залата.

Припомняме, че в края на март и Панагюрският районен съд отхвърли искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на Чачов. Първото заседание обаче се проведе при закрити врата и без да бъдат оповестени мотиви. Взетото днес решение на втора инстанция е окончателно.

Градоначалникът е обвинен в злоупотреба с власт и принуда – според прокуратурата е заставил един от подчинените си да подаде подписана молба за напускане. После бил уволнен и сезирал Икономическа полиция в Панагюрище.

Подробности четете ТУК

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?