Следвайте ни

Общинските съветници обсъждат културния календар

viber icon

Културен календар на събитията в Пловдив през тази година ще се обсъжда днес на сесията на Общинския съвет. За програмата са осигурени 2 млн. лева. Сумата е завишена с 250 000 лева в сравнение с 2019-та, когато градът беше Европейска столица на културата. 

Всички традиционни фестивали се запазват. За Международен фолклорен фестивал са предвидени 110 000 лева, за Сцена на кръстопът - 52 000, за Есенен салон на изкуствата - 40 000. Европейската нощ на музеите, която ще се проведе през май,  ще бъде подпомогната с 6000 лева, а Нощта на литературата - с 1500 лева. 

Сесията е с много кратък дневен ред - само 9 точки, и ще започне този път по-късно, от 10,30 часа, тъй като преди това от 9 часа ще има поклонение пред паметника на кап. Бураго в Дондуковата градина по случай 142 години от Освобождението на Пловдив. 

Съветниците ще утвърдят три програми за профилактика на гръбначни изкривявания при учениците, наднормено тегло и на атопичен дерматит при децата на обща стойност 189 000 лева. Средствата се отпускат за общинските заведения - Спортния диспансер и Център за кожно-венерически заболявания, чийто персонал ще организира прегледи и консултации. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?