49

Общинският съвет в Пловдив избра 7 заместник-председатели

На днешното редовно заседание на Общински съвет продължи с процедурата по своето конструиране след началото на мандат 2023-2027г., избирайки седем заместник-председатели. Съгласно правилника за организацията и дейността на Пловдивския общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация всяка група може да излъчи свой представител за заместник на председателя. С няколко решения за заместници на председателя Атанас Узунов бяха избрани, Радослава Ташкова от групата общински съветници на ГЕРБ, Добромира Костова от „Продължаваме промяната – Демократична България“, Стефан Послийски от „Съединени за Пловдив“, Савина Петкова от „Браво Пловдив“, Елена Грозданова от „Възраждане“, Илия Гатев от „БСП за България“ и Димитър Арнаудов от „Има такъв народ“. 

Заместник-председателите на Общински съвет подпомагат председателя при упражняване на неговите функции и правомощия, като могат да изпълняват отделни функции и правомощия на председателя, когато той им възложи това писмено и персонално. Те подпомагат председателя при подготовка на дневния ред на заседанията на Общинския съвет съгласно постъпилите предложения, както и да бъдат определяни за дежурни заместник-председатели по време на заседание на Общински съвет. В това си качество те следят за спазване на правилника, реда по време на заседания и определения от председателя ред за заемане на местата в залата, отчитат присъствието на общинските съветници в началото, по време и в края на заседанието, организират преброяванията за проверка на кворума и тези при явно гласуване в случаите, в които това не се извършва от електронната система за гласуване, четат имената на общинските съветници при поименно гласуване в случаите, в които то не се извършва чрез електронната система за гласуване. 

Оцени новината

Оцени новината
3.5/5 от 2 оценки
3.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
PLOVDIV

PLOVDIV

18.12.2023 | 21:24

ТАШКОВА E ЛЮБИМКА НА ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ ,А ТОЙ ОТДАВНА Е АУТ ОТ ГЕРБ ! ТОЯ БОРИСОВ КАК ГИ ДОПУСКА ТИЯ ХОРА !

Отговори
1 0
Ами от партията на каназирева

Ами от партията на каназирева

23.11.2023 | 19:24

никой ли не избраха за зам? Как така? Къде се е чуло и видяло, без съюз за Пловдив?

Отговори
0 0
Знае и може да работи с екипа си, успех

Знае и може да работи с екипа си, успех

23.11.2023 | 12:36

Кметът спечели сам доверието на пловдивчани и ще работи, както досега. Няма да разреши да му се месят и да му шушкат в ушенце нито от ГЕРБ, нито от местната олигархия, да купуват човешки душици и да му ги пробутват. Той е кмет на всички пловдивчани и ще работи за всички. Сега е силен, защото е спечелил сам. Мишоците после ще се притаят и ще слушат.

Отговори
1 7
Ще видим!

Ще видим!

23.11.2023 | 19:23

Дай да не баем предварително. Като се знае, че е възпитаник на Филип Тотю, малко е съмнителна работата, която описваш. Но ще стане ясно. Ако се окаже копие на Филип Тотю - лошо! Ще има народни брожения и революции!!!

Отговори
0 0
Трафик

Трафик

23.11.2023 | 11:47

Дългата ръка на Тотев в избора на Ташкова. Опоскаха града и очите им все празни...още една заплатка от Общ.съвет

Отговори
8 1
ЧЕСТИТО

ЧЕСТИТО

23.11.2023 | 10:37

И КЪВ ША ГО ДЪРВАТ.....ТО ЗА ЕДИН НЯМА РАБОТА...

Отговори
10 1
ЧЕСТИТО

ЧЕСТИТО

23.11.2023 | 10:37

честито пловдив 7 кла.ти.к.у.рнци!!!!

Отговори
9 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?