Следвайте ни

Общинският съвет решава за какво да се харчат 345 млн. лева

viber icon

Градските съветници  ще решават на днешната сесия с какъв бюджет ще разполага общината през 2020 г. Приходите и разходите са  в размер на  345 млн. лева.  Средствата са разпределени по пера по предложение на кмета Здравко Димитров, който заедно с екипа си ще присъства на сесията.

По-голямата част от тези средства - 297 милиона -   ще отидат  за възнаграждения, осигуровки и издръжка на над 10 000 служители, които работят в училища, детски градини и ясли, културни и социални институции, в 15-те общински предприятия и в градската администрация. 

Бюджет 2020 ще мине с поне 30 гласа "за", осигурени от ГЕРБ, Съюз за Пловдив, Кауза Пловдив и тримата независими съветници. Най вероятно "за" бюджета ще гласуват и от ЗС "Александър Стамболийски", защото за тях е много важно да мине план-сметката за боклука, която е част от общия бюджет. 

Сред обектите, включени в капиталовата програма, са подмяна на в и к в район "Северен" по проекта за воден цикъл, улични ремонти в кв. "Гладно поле", старт на реконструкцията на ул. "Даме Груев" и на строителството на подлез "Модър - Царевец". 

Според предварителните данни бюджетът ще бъде приет. Против се обявиха съветниците от Демократична България, които считат, че през 2020 г. се очаква застой, и групата на БСП. 

На сесията ще се разглежда Годишната програма за управление  на общинската собственост и освобождаване на временния управител на МБАЛ "Св. Мина". 

Защитниците на парка до хотел "Санкт Петербург" се канят да присъстват на заседанието. Те искат гаранции от местната власт, че зелената площ ще бъде запазена. От Община Пловдив напомниха, че паркът е частен имот и в момента се води съдебно дело.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Linda Mark

19.02.2020 | 01:20

КАК ВЗЕМЕ МОЯТ ЗАЕМ ОТ ТОВА ВЕЛИКА КОМПАНИЯ Здравейте, скъпи мои хора, аз съм Линда Макдоналд, в момента живея в Остин Тексас, САЩ. В момента съм вдовица с три деца и бях заседнала във финансова ситуация през април 2018 г. и имах нужда да рефинансирам и да платя сметките си. Опитах да търся заеми от различни заемни фирми, както частни, така и корпоративни, но никога с успех, а повечето банки отказаха кредита ми, не попълвайте плячката на онези хулигани там, които ги наричат ​​заемодател на пари, всички са измама, всичко, което искат, е вашето пари и вие добре не чувате отново от тях, те ми го направиха два пъти, преди да се срещна с господин Дейвид Уилсън, най-интересната част от него е, че заемът ми беше прехвърлен в рамките на 74 часа, така че ще ви посъветвам да се свържете с господин Дейвид, ако интересувате се от получаване на заем и сте сигурни, че можете да му го върнете навреме, можете да се свържете с него по имейл ……… ([email protected]) Без кредитна проверка, няма консигнатор със само 2% лихва и по-добри планове за погасяване и график, ако трябва да се свържете с която и да е фирма във връзка с осигуряване на заем без обезпечение, тогава се свържете с господин Дейвид Уилсън днес за вашия заем Те предлагат всички видове категории заем, които те Краткосрочен заем (5_10 години) Дългосрочен заем (20_40) Заем за медиен срок (10_20) Те предлагат заем като Заем за жилище ............., Бизнес заем ........ Дългов заем ....... Студентски заем .........., Заем за стартиране на бизнес Бизнес заем ......., фирмен заем .............. и т.н. Имейл .......... ([email protected]) Когато става въпрос за финансова криза и заем, тогава финансовият заем на Дейвид Уилсън е мястото, което трябва да отидете, моля, кажете му, че г-жа Линда Макдоналд ви насочва Успех ................... ....

Отговори
0 0

polkmjn

14.02.2020 | 06:00

Здравейте, това е да информирам широката общественост, че Жозе Луис, заемодател на частен заем, отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от финансова помощ. 5000 евро до 100,00 евро Ние предоставяме заеми под 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и условие. свържете се с нас днес по имейл на ([email protected]) или ([email protected])

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?