Следвайте ни

Общината ще помага на британците при Брекзит

viber icon

Общината ще съдейства при преиздаване на новите документи на британските граждани, живеещи на територията на Пловдив . За това се ангажира кметът Здравко Димитров по време на срещата с посланика на Великобритания Н. Пр. Ема Хопкинс. В България постоянно живеят около 15 000 британци, а около 50 000 притежават имоти тук.

Днес Ема Хопкинс е на официално работно посещение в Пловдив и има поредица от срещи с бизнес организации, британски граждани, студенти и ученици, посветени на 140 години от установяване на дипломатически отношения между България и Великобритания. „За един ден посолството ще оперира извън столицата и ще реализираме на практика дейността му във вашия град“, обясни Н. Пр. Ема Хопкинс. Тя подчерта, че за нея Пловдив е специален град, град на развитието, в който опитът на британския бизнес е положителен.

Кметът Здравко Димитров заяви готовност общинската администрация да съдейства, където е възможно, за преодоляване на негативните последствия за гражданите, заради излизането на Великобритания от ЕС.

„Важно е да задържим интереса на чуждестранните студенти, които учат в Медицинския университет, тук е съществена ролята на британското училище, което отворихме наскоро“, заяви заместник-кметът Стефан Стоянов. Той конкретизира и няколко британски компании, които се развиват много добре и които повишавайки заплатите на своите служителите, повишават стандарта на живот.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

baba lu

20.01.2020 | 19:32

Ziko, take it easy with the hand grip, man.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?