Следвайте ни

Здравко Димитров е фаворит за кмет на Пловдив

Ножицата между кандидата на ГЕРБ и преследвачите се отваря. Голяма дистанция между ГЕРБ и БСП в битката за Общинския съвет  

viber icon

Здравко Димитров е явен фаворит за кмет на Пловдив, като най-вероятно ще спечели изборите на втори тур в балотаж срещу Славчо Атанасов. Това показва социологическо проучване на "Алфа Рисърч", проведено сред 1208 души в разгара на предизборната кампания. 

Близо 30% от запитаните отговарят, че ще гласуват за кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров на 27 октомври. Втори с 22,2% е Славчо Атанасов (НФСБ-ВМРО). Димитров е фаворит и за балотажа, като ножицата между двамата основни претенденти за кметския пост се отваря. В сравнение с изследването на същата агенция от средата на септември подкрепата за Здравко Димитров се увеличава, а за Славчо Атанасов - намалява. 

В хода на кампанията Димитров се утвърждава като общоградския кандидат, който обединява както твърдите привърженици на ГЕРБ, така и хората от дясното и центъра. 

В същото време доверието към Славчо Атанасов намалява за сметка на увеличаването на подкрепата за кандидата на БСП Николай Радев. Димитров вече е явен фаворит срещу Атанасов и при евентуален балотаж между двамата, показва изследването. 

В битката за кметове на райони с голямо предимство пред опонентите си са кандидатите на ГЕРБ Костадин Димитров ​(Тракия) и Георги Стаменов (Централен).  

ГЕРБ има голямо предимство и в битката за Общинския съвет с два пъти по-висок резултат от този на основния опонент БСП.  

Още за резултатите от социологическото проучване на "Алфа Рисърч" - след малко 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?