Нинова призова Гергов да напусне БСП

Председателят на БСП Корнелия Нинова отнова атакува пловдивския лидер на социалистите Георги Гергов и дори го призова да напусне партията.

"Време е господин Гергов да избере в кой отбор играе, в коя партия иска да членува и ако има достойнство да напусне", заяви Нинова в ефира на БНТ.

Тя напомни, че  Гергов е изратил до всички структури на партията писмо, в което хвали действията на правителството срещу епидемията и заявява, че парламентът не трябва да се свиква, а е достатъчно премиерът да се отчита на пресконференции.

"Това удря в същината на политиката на БСП, не за първи път Гергов хвали правителството - и когато получи 43 милиона за дупката във Варна, и сега когато получи 21 милиона заем от ББР.

Oт цялaтa cтрaнa приcтигaт пoзиции прoтив интeрвюто нa Гeoрги Гeргoв и изпрaтeнoтo oт нeгo пиcмo дo вcички члeнoвe нa Нaциoнaлния cъвeт нa БCП и oблacтни прeдceдaтeли, урoнвaщo aвтoритeтa нa пaртиятa", продължи соцлидерката, която отдавна води война с пловдивския бизнесмен, който е сред най-силните фигури във вътрешната опозиция в червената партия.

"Всеки може да има различно мнение, но когато имаме решения на органите на партията и ти вървиш срещу тях, това вече е друго. Политиката не е търговия. БСП не се продава. Време е Гергов да разбере в коя партия членува", продължи с аатаките Нинова.

И три пъти призова Гергов - ако има достойнство да се оттегли от БСП.

Нинова посочи, че след 9 май, когато изтича мандатът на това ръководство на столетницата, то ще продължи да действа до прекия избор на новия лидер. Към момента вече имало 40 номинации за партиен шеф.

По повод смъртта на починалия в катастрофа журналист Милен Цветков, Нинова заяви, че случаят е породила много сериозни въпроси за разпространението и употребата на наркотици, за безнаказаността и накърненото чувство за справедливост и гняв у хората.

Тя припомни, че внесените промени в закона за намаляване на присъдите на дрогирани шофьори в края на миналата година са били внесени от депутата Лъчезар Иванов и група народни представители от ГЕРБ и добави, че твърденията, че БСП лъжат за това, са неверни.

„Не бих свързвала подписа на Лъчезар Иванов с факта, че синът му е бил в колата, която блъсна Милен Цветков. Бих го разглеждала като нещо по-сериозно, защото се случва не за пръв път през закони корупцията да се оневинява и да става ненаказуема. И когато вече в закона е заложено, че тя не е наказуема, естествено е след това да няма осъдителни присъди, а у хората да расте чувството за несправедливост“, заяви още лидерът на БСП.

Корнелия Нинова беше категорична, че под ударите на закона трябва да попадат всички, които са го нарушили, без значение дали са богати или деца на политици.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Спас Куков

Спас Куков

29.04.2020 | 15:02

Що за партия сте, като не можете да изключите един работещ срещу партията ви член, а чакате да напусне сам?

Отговори
1 1
Импексова

Импексова

29.04.2020 | 13:43

Ами те така на времето комунистите избиха доста народ в това число и свои неудобни с писма от възмутени трудови клективи и групи от граждани.Нинова възражда духа на Лаврентий Берия.А в интервюто Гергов каза единствено,че мерките са адекватни,че трябва да сме единни и че парламента е станал предизборна трибуна на Корнелия.Кое не е вярно?Импексова забравя бързо коя ръка я хранеше. Благодарна е само на Иван Костов.Нито той я споменава,а и тя нищо не е казала за него.Дори замълча и за проверките на приватизацията,основно по времето на Костов.И тя намаза добре.

Отговори
1 1
Аз пиша

Аз пиша

26.04.2020 | 11:47

Вълците се самоизяждат.

Отговори
2 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?