Николай Радев: Ние сме социалисти и това ни прави различни

„Има лява и дясна политика. В лявата политика хората са на първо място. Ние сме социалисти и това ни прави различни. Говорим за здраве и образование, а те говорят за тротоари и лампи“. Това каза на предизборна среща в читалището на кв. „Прослав“ кандидатът за кмет на „БСП за България“ Николай Радев. Той представи накратко предизборната си платформа, акцентирайки на мерките за развитие на общинското образование, за спасяване на общинските болници, за работа с бизнеса, за вземането на важните градоустройствени решения. Програмно бюджетиране и финансова дисциплина,  ясни правила и равни условия за инвеститорите са сред организационните реформи на бъдещия кмет.

„Големите инфраструктурни проекти не могат да бъдат реализирани едновременно. Който твърди обратното, има намерение да тегли допълнителни кредити, а това означава и вдигане на данъците“, предупреди Радев и обясни как той ще действа, след като направи одит на общинските финанси. „Първата стъпка е програмния бюджет с приоритети - образование и здравеопазване. Следващата стъпка е формиране на капиталова програма въз основа на новия устройствен план на града, който фиксира  кои са най-важните и неотложни за Пловдив инфраструктурни обекти. Обвързването им в единна обща рамка при ясна финансова политика ще даде перспективата, която пловдивчани искат“ разясни кандидатът за кмет с №56. 

За жителите  кв. „Прослав“ е изключително важна връзката с Коматевско шосе, която ще им осигури по-бързо придвижване, стана ясно от думите му. Кандидатът за районен кмет на р. „Западен“ Десислава Йорданова допълни конкретно за микрорайона с детайли от програмата си– пешеходен подлез под пасарелката, видео наблюдение на обществените места и патрули на общинска охрана, младежки клуб с интернет. 

В разговора с жителите на кв. „Прослав“ се включиха и кандидатите за общински съветници от района: юристът Недялка Петрова, 30-годишната програмистка Росица Богданска, студентът по авиационна техника Димитър Георгиев и съкварталецът му от „Прослав“ Янко Найдев. Всички те гарантираха:  „Прослав не е забравен“.

Специална подкрепа за кмета, районния кмет и листата с №56 заявиха народните представители Александър Симов и доц. Георги Йорданов, евродепутатът и водач на българската делегация на социалистите в ЕП Петър Витанов. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?