Николай Киров, кандидат за кмет на "Източен": Ще наложим ред и сигурност в района

- Как може да се промени район „Източен“ при едно добро управление на града? 

Познавам много добре проблемите на района и знам какво мога да направя. Дългогодишната ми служба като офицер в МВР ми е дала дисциплина, отговорност и силно развито чувство за справедливост. 

Голямото предизвикателство в „Източен“ 

е липсата на сигурност

в някои негови части. Задължително е изграждането на видеонаблюдение на рисковите зони, което да има директна връзка с местното районно управление на МВР. Създаването на пешеходни патрули, които да вдъхват респект и чувство за сигурност у хората.

В квартал „Изгрев“ постоянен проблем е шумът, високите децибели на музиката при сватби и други празненства. Ние ще наложим ограничения в часовия диапазон, в който това се случва, както и в силата на звука и шума. Това ще бъде направено категорично, за да се осигури спокойствието на останалите жители на квартала.

С много малко усилия и най-вече загриженост кварталите „Гладно поле“ и „Каменица“ могат да станат най-добрите квартали за живеене с повече зеленина, почистени паркове и междублокови пространства, кътове за отдих и нови детски площадки. 

- Г-н Киров, вие се кандидатирате за кмет на район ”Източен”. Какви качества са нужни, за да сте успешен на този пост?

Управлението ще е успешно, когато кметът е готов винаги да съдейства на всеки гражданин, когато взима решенията заедно с хората, а не в кабинета. Кметът трябва да е готов да загърби собственото си его, както и политическия си комфорт, за да запази обществения интерес. Аз съм готов на това. Мисля, че мога да комуникирам добре с колегите си и да се отнасям с уважение към тях. Познавам изцяло състоянието на района – инфраструктура, социални услуги, проблеми. 

- Тежък район ли е „Източен“?

Нито един район не е лек. Всеки си има своите сериозни проблеми за решаване. Както на много места в Пловдив и във всеки микрорайон в „Източен“ инфраструктурата е лоша. Междублоковите пространства, парковите зони, тесните и малки улички са в окаяно състояние. Хората се радват на аварийни кръпки там, където всъщност са наложителни големи ремонти с цялостна подмяна на настилката. В квартал „Гладно поле“ трябва да бъде решен проблемът с Центъра за временно настаняване на бездомни хора, който създава големи проблеми за квартала, но това е от правомощията на кмета на Пловдив, а не на районния кмет и надявам се заедно с адв. Каназирева заедно да го решим. В кв. „Каменица“ улиците „Славянска“ и „Богомил“, чиято настилка е от павета, не е профилактирана с години и вече е настъпил моментът. За паркирането предвиждам проектиране и изграждане на паркоместа тип „джобове“, след изготвяне на подробен анализ на инфраструктурата в района, и където тротоарите и улиците позволяват, но задължително пред търговските обекти, за да отпушат булевардите. 

- Какво първо ще направите, ако спечелите?

Първото нещо, което ще направя е да покажа на хората, че вече имат човек, който ще работи за решаването на всички проблеми, независимо от това с коя институция трябва да се боря. Първо ще сформирам екипа, ще направя срещи с хората във всеки един микрорайон и ще изготвя краткосрочна и дългосрочна програма за работа с ясни срокове. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?