61

Николай Гюров от ПП-ДБ: Хората искат да решаваме текущите им проблеми, за Альоша е нужен широк дебат

Председателят на групата общински съветници от ПП-ДБ Николай Гюров сподели, че с колегите си трябва да се захванат с решаването на най-належащите проблеми на града. Гюров засегна и темата за паметника на Бунарджика като бе категоричен, че за съдбата му е нужен широк дебат, както в коалицията, така и сред гражданите. Темата бе повдигната преди празниците местният лидер на ДБ Веселина Александрова. 

Николай Гюров сподели още пред радо Пловдив, че много по-належащ за решаване проблем е спасяването на растителността на Бунарджика и ремонтът на алеите като подчерта, че е категорично против на върха на хълма да е паметник на войник от чужда армия.
"Ако питате за личното ми мнение, то е, че Пловдив не бива да бъде гледан от най-високо място от нито един чужд войник. В хилядолетната история градът е бил завладяван, опожаряван, населението му избивано от най-различни завоеватели.

Ние ежедневно се движим върху няколко цивилизации, които са под краката ни. Със сигурност един ден, дано е скоро, и Альоша ще отиде в своята си епоха, която е минала.
Това, подчертавам е лично мое мнение. Както съм абсолютно убеден и че отваряне на дебат за Альоша е отговорна задача и се взема след съгласие на цялата коалиция, а не бива да е трик за личен ПР и сплотяване на своите избиратели. Ние сме широка коалиция с най-разнородни избиратели. Аз ще настоявам и за допитване до тях преди официалното отваряне на дебата. 

Около празниците имах възможността да говоря с много хора и преобладаващото мнение е това, че трябва да се захванем с далеч по-важните и неотложни дела на града, а не да тикаме напред дебат, който в момента само разединява хората. Достатъчно сме разединение, за да търсим нови теми за разделения. Пак казвам, че на Альоша ще му дойде времето, но сега е ред да се занимаем с доста по-належащи неща.

Като стана дума за Альоша, нека на първо време да се съсредоточим върху това как да спасим растителността на тепето, която съвсем скоро може да изчезне и Бунарджика да заприлича на пустиня. За това от доста време алармира един от големите писатели на България в нашата епоха - Недялко Славов. Добре е да се вслушваме в думите на мъдрите хора.
Необходимо е час по-скоро изготвяне на проект за напоителна система и ремонт на алеите. Върху това трябва да се съсредоточим и не е моментът за евтини идеологически спорове, от които някои се опитват да правят политическа кариера.

Градът е в окаяно състояние и буквалния смисъл блокиран. Нито един от големите инфраструктурни проекти не е решен и няма изгледи това да стане скоро. Като опозиция ние ще настояваме за прозрачно и отговорно харчене на парите на данъкоплатците, а също така на рекордната субсидия, която бе отпусната на Пловдив и с личното настояване на финансовия министър Асен Василев и заместник председателя на Народното събрание Никола Минчев, който бе избран от града.

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 2 оценки
4/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Гено

Гено

06.01.2024 | 09:22

Кой си ти, бе? Смешник !

Отговори
5 1
Захари

Захари

05.01.2024 | 11:46

Какъв дебат, какви 5 лв. спал си не течение... майните ще те стъпчат, пипнете ли Альоша, еййй

Отговори
9 1
Мария

Мария

05.01.2024 | 11:36

На хората им писна от вас точно!

Отговори
8 3
Соня

Соня

05.01.2024 | 10:33

Нищо не можете да решите, нито текущите, нито нетекущите проблеми.

Отговори
7 3
Кунт

Кунт

04.01.2024 | 21:22

Този се опитва да се прави на политик, но не му се отдава Не искал паметник на руски войник над главата си, но щял да мисли друг път. Сега не му било времето...бля-бля! Ми излез и заеми позиция, бе! Председател на групата на управляващата коалиция в ОС (това пък как стана?!)...Боже, Боже събери си версиите! Излез и кажи ясно: Махаме го! Защото... Не го махаме! Защото... Ще питаме хората с (единствения възможен законен начин) референдум и каквото те решат ще се съобразим! Три ясни опции. Три съвсем легитимни позиции. А той...мрън, мрън... Няма оправия в този клети Пловдив!!!

Отговори
12 4
ytuytu

ytuytu

04.01.2024 | 12:53

Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виагра), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук==----- https://is.gd/bioxen

Отговори
1 2
По-полека момче

По-полека момче

04.01.2024 | 11:19

То този изобщо не е влизал в администрация, това да не ти е фирмичка да управляваш. Безумно самочувствие без покритие.

Отговори
11 2
Никой не се интересува от бла-бла

Никой не се интересува от бла-бла

04.01.2024 | 11:15

Тебе пък кой те пита. Седи си на място и не давай акъл, като не разбираш от управление. Ухилен като …., Боже, опази от такива самовлюбени!

Отговори
13 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?