Следвайте ни

Николай Бухалов: С УМБАЛ "Св. Георги" ще изграждаме детска клиника

viber icon

Състоянието на здравната система не зависи изцяло и само от местното управление в Пловдив, но въпреки това в програмата си от „Кауза Пловдив“ сме обърнали внимание на няколко важни аспекта - подобряване на условията на труд, одит на разходите, създаване на специални програми за общинско здраве и координационни хъбове.

Трябва да се работи в посока за задържане на добрите специалисти и привличане на нови кадри. Едновременно с това трябва да се модернизира и оборудването, което ще подобри и работата на медицинските лица, и качеството на изследванията, и да бъдат оптимизирани структурите с цел да се подобри здравното обслужване, а разходите да се намалят. 

В програмата  на "Кауза Пловдив" сме заложили изграждане на нова сграда за детска клиника съвместно с държавата и УМБАЛ „Св. Георги” и ремонт на Инфекциозна болница. Също така е необходимо да се подготви програма за инвестиране в общинско обществено здраве, която и да информира за основните проблеми като затлъстяване, пушене, правилно хранене и поддържане на здравословен начин на живот.

Подкрепяме и идеята да се създадат хъбове, които ще ни позволят да подобрим предлаганата общинска здравна услуга, да модернизираме системата и да улесним трансфера на информация, знания и опит между различните структури. Координацията между отделните звена спомага за създаване на здравна система, ориентирана към хората и улесняваща достъпа им до нея.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?