Следвайте ни

НФСБ-Пловдив издигна Валери Симеонов за Европарламента

След структурата в Бургас и НФСБ-Пловдив официално номинира Валери Симеонов за водач на кандидатската листа за Европейския парламент. В неделя вечерта председателите на 24-те областни и градски структури единодушно са гласували решението.

НСФБ ще преговаря за обща листа с партньорите си в коалицията – ВМРО и „Атака“, но ще се готви и за самостоятелно участие във формат с извънпарламентарни партии, съобщи зам.-председателят Борис Ячев. Той допълни, че кандидатурата на Симеонов ще мобилизира най-силно патриотичния електорат. Според Ячев лидерът на НФСБ ще получи рамо и от други партии и организации, на които е помагал. За пример той даде каузата с цените на горивата и казаните за варене на ракия.

Разговорите между НФСБ, ВМРО и „Атака“ за общо явяване се водят с променлив успех, а към момента са напълно пресъхнали, допълни зам.-председателят. Волен Сидеров преговаря с Николай Бареков и други играчи за създаване на консервативен формат. Във ВМРО пък върви кампания за издигането на Ангел Джамбазки.

Борис Ячев не скри и влошените отношения в Патриотичния фронт. Сидеров не е присъствал на последните заседания на Коалиционния съвет, а също и на сбирките на Парламентарната група. „Полагаме усилия да запазим спокойствие въпреки ежедневните провокации на партийните вестници и телевизии срещу нашите депутати“, заяви той.

По думите му за местните избори НФСБ разполага със доста популярни и известни личности в Пловдив, които са способни да привлекат много гласове. На масата до него седеше бившият кмет на града и настоящ народен представител Славчо Атанасов.

 

 

Илияна Караланова

Отговорен редактор - marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?